BENNY BAUDEWYNS


Benny Baudewyns (1958) debuteerde in 2000 met de thriller Het Zwartbergplan. Zijn volgende thriller, De Emerson Locomotief, won in 2002 De Diamanten Kogel, prijs voor het beste misdaadverhaal in Vlaanderen. Nadien volgde nog een tiental thrillers en een non-fictie publicatie over zijn voormalige beroep als uitvaartondernemer. De thrillers Het Tati-syndroom (2018) en Mazzelaar (2020) kregen in de VN-thrillergids vier sterren toebedeeld.

Sinds enkele jaren woont en schrijft hij in Zuid-Spanje.

Benny Baudewyns ontvangt Hercule Poirotprijs

Benny Baudewyns wint de Hercule Poirotprijs 2023

We willen hiermede dan ook in het bijzonder Benny Baudewyns feliciteren met zijn dik verdiende Hercule Poirotprijs. Op de prijsuitreiking had men het over een ‘meesterlijk geschreven boek’ en dat is het ook. Het Buchinsky Incident is waarlijk een schitterend boek, in een vlot leesbare schrijfstijl geschreven zodat je echt in het verhaal getrokken wordt.
Hermes Thriller Award en StoryLand

4 auteurs van StoryLand op de longlist voor de Hermes Thriller Award

Maar liefst 4 boeken van StoryLand en hun auteurs, geselecteerd voor de Hermes Thriller Award. En het zijn niet van de minste. StoryLand werkt samen met stuk voor stuk getalenteerde auteurs. Het is dan ook een hele eer te zien dat verscheidene onder hen op de longlist staan voor de Hermes Thriller Award.
Benny Baudewyns bij StoryLand

Benny Baudewyns kiest voor StoryLand

Na een schrijverscarrière van meer dan twintig jaar, wil Benny Baudewijns zijn magnum opus uitbengen via StoryLand. Het Buchinsky incident. Wanneer de Russen in 1945 Berlijn heroveren op de nazi’s, stopt hun terreinhonger niet. Ze stomen door tot voorbij Brussel. In volle Koude Oorlog wordt in Vlaanderen een IJzeren Gordijn opgetrokken. Benny Baudewyns had niet kunnen voorzien hoe actueel zijn boek wel zou zijn nu het risico op een derde wereldoorlog groter is dan ooit.

Boeken


 

Het Buchinsky Incident

Het Buchinsky incident

Stel dat bij het einde van de Tweede Wereldoorlog de Russen de Geallieerden niet in Berlijn maar in Brussel ontmoeten en het IJzeren Gordijn daar wordt opgetrokken waardoor Brussel in 4 secties wordt verdeeld. Dat is het uitgangspunt van het Buchinsky Incident van Benny Baudewyns, waarin speurders de moord op een jong meisje moeten oplossen.