Over ons

Waarom we dingen doen zoals we die doen

 

De beste strategie is deze waarbij iederen zich gelukkig voelt.

01. Ervaring

StoryLand bestaat uit een team van ervaren medewerkers die precies weten hoe een boek het beste op de markt wordt gebracht.

02. Contacten

Om een boek te verdelen en te promoten beschikt StoryLand over heel veel contacten en worden er wekelijks nieuwe contacten gelegd.

03. Auteurs

Auteurs worden met het grootste respect behandeld, begeleid, geïnformeerd, en vooral op een zeer professionele maar vriendschappelijke manier bejegend.

Werken voor, in plaats van, profiteren van 

Een revolutie ten voordele van de auteur

In Vlaanderen zijn er slechts een beperkt aantal auteurs die van hun boeken kunnen leven, voor haast alle anderen verdwijnt het meeste geld in de zakken van de uitgeverijen. We hebben vernomen dat er auteurs zijn die reeds tientallen jaren boeken schrijven en, ondanks de beloofde “royalties”, nog nooit iets, of maar heel weinig, voor hun werk hebben ontvangen. Het blijkt een normale zaak te zijn dat auteurs meer dan anderhalf jaar moeten wachten om hun eerste betaling te ontvangen. Dat ze alle rechten op alle mogelijke inkomsten afstaan aan de uitgeverij en in ruil een kleine vergoeding zouden ontvangen, als ze die al ontvangen. Schrijnende situaties waaraan we met StoryLand verandering willen brengen.

Veel auteurs vinden het gebrek aan inkomsten wel jammer, maar blijven toch schrijven omdat het in hun bloed zit, omdat ze met verhaal naar buiten willen komen, iets van zich willen afschrijven, of gewoon hun kennis en ervaringen met anderen willen delen. Het financiële voordeel is ondergeschikt aan deze drang. Toch menen we dat het van weinig respect getuigt vanwege deze uitgeverijen en dat auteurs recht hebben op een billijke vergoeding voor hun werk.

Bij StoryLand zien we een boek niet als een product, maar het embryo gecreëerd door een auteur, welke we met alle mogelijke zorgen moeten omringen opdat het zijn weg zou vinden naar het grote lezerspubliek. We willen dit kind niet weghalen bij de auteur, maar hem juist alle mogelijkheden en begeleiding bieden om zelf zijn geesteskind te laten groeien en er met recht en rede fier op te zijn.

Het is net daarom dat we met StoryLand, naar ons gevoel, de ideale formule hebben ontwikkeld waarin we de auteur centraal stellen en onszelf volledig ten dienste van zijn project. De auteur moet de volle 100% van de winst ontvangen en alle rechten op zijn werk behouden.

We kijken dan ook reikhalzend uit naar de manuscripten, fictie of non-fictie, en hopen zo een waardevolle relatie met elke auteur op te bouwen. We heten auteurs dan ook van harte welkom bij StoryLand.

Breng jouw verhaal op de markt

Stuur vandaag nog jouw manuscript naar ons.

Spreekt onze werkwijze jou aan? Wens je via ons jouw boek uit te geven?

Aarzel niet, stuur ons vandaag nog jouw manuscript en je hebt binnen
de 2 weken antwoord.

Manuscript verzenden