Storyland TV

Een online boekenmagazine met auteurs, boekhandelaars en recensenten

StoryLand TV

StoryLand TV is een online boekenmagazine dat elke dinsdagavond (20:00 uur)  live wordt uitgezonden via Facebook.  Daarin komen telkens volgende items aan bod:

Talks: een interview met een auteur over zijn boek

Trends: een gesprek met een boekhandelaar over de laatste nieuwe trends in de boekenwereld

Teasers: afwisselend een documentaire over een boekvoorstelling of ander event, of een gesprek met een recensent over boeken die hij of zij gelezen heeft.

Trailers: de boektrailer van de week.

De presentatie is in handen van Justine De Jonckheere (Miss België 2011) en Joris Van den Bergh (auteur)

Mis niets door nu StoryLand op Facebook leuk te vinden:

https://www.facebook.com/StoryLandBe

StoryLand TV in zomerreces

We hebben net de laatste aflevering van StoryLand TV van dit seizoen achter de rug. StoryLand TV is er weer half september.  Wil je meewerken, mail dan naar tv@storyland.be

STORYLAND TV – afl.16- 18/05/2021

Justine de Jonckheere praat met Ilyo Hansen over haar boek Mijn verrukkelijke zelf. Chris Couwelier van Jeukiboek praat ons bij over de nieuwste trends in boekenwereld en we hebben een interview met Roland Verheyen over zijn boek Tentakels.

STORYLAND TV – afl.15- 11/05/2021

Justine De Jonckheere praat met Nellie Bakboord over Aaybaya. Hilde De Rore praat met William Van Vooren over zijn nieuwste boek. Lisanne Stam praat met Suzanne Kol over haar boek Zolang je van me houdt.

STORYLAND TV – afl.14- 04/05/2021

 Justine De Jonckheere praat met Julián Willems over zijn boek Kaida. Marc Zwijsen van De Boekuil te Mortsel heeft een aantal opmerkelijke boeken geselecteerd. Boekenmagazine is weer uit ,meer nog, we hebben een aardige verrassing voor onze kijkers. En we sluiten af met de boektrailer van de week.

STORYLAND TV – afl.13- 27/04/2021

In deze aflevering praat Justine De Jonckheere met Ron Langenus over zijn boek De Ierse Heks. Fantasy of non fictie, je hoort het meteen.
Chris Couwlier heeft een speciale gast meegebracht. Hij praat met Frank Pollet of zijn boek en dat heeft iets te maken met ezels.
We hebben een interview gehad met Marc Perneel over wat er allemaal in schoten gebeurt. En natuurlijk hebben we ook de boektrailer van de week, maar blijf vooral kijken tot het einde, want ik heb dan nog een belangrijke mededeling te doen.

STORYLAND TV – afl.12- 20/04/2021

Justine De Jonckheere praat met Auteur Chris Delaet over haar boek Het Verloren Meisje. Ilyo Hansen (Hilde de Rore van ’t Oneindige Verhaal) praat met Katrien Verheecke over haar boek Zeezucht. Recensente Ingrid Poisson komt ons bijpraten over nieuwe boeken die haar raakten, en we sluiten af met de boektrailer van de week: Najara.

STORYLAND TV – afl.11- 13/04/2021

Justine De Jonckheere praat met Christel Desmaretz over haar boek Brieven van Leandra. Marc Zwijsen van boekhandel De Boekuil uit Mortsel praat ons bij over het laatste nieuws uit boekenland. We hebben een documentaire over de boekvoorstelling van Ray Rombout en we sluiten af met de boektrailer van de week: Perongelukkig van Silke Jansen.

STORYLAND TV – afl.10 – 06/04/2021

Justine De Jonckheere praat, met Marc Perneel over zijn bestseller Opsporingteam Schoten. Kris Kowlier van Jeukiboek praat ons bij over de nieuwste trends in boekenland. Hij zal het, onder meer, hebben over “Blijvers” de dichtbundel van Dimitri Carpentier. Kleuren bepalen ons leven, wie we zijn en hoe we ons voelen, dat leer je in de Groenhove methode met Jeanine Groeneweg. En we sluiten af met de boektrailer van de week. Brieven van Leandra van Christel Desmaretz. Beslist weer de moeite om te kijken.

STORYLAND TV – afl.9 – 30/03/2021

Justine De Jonckheere praat met Lieve Kelders over Uit de wanhoop groeit de hoop.
Hilde de Rore praat met Mieke Janssens over haar boek Donker Wit
We hebben een documentaire klaar staan over de boekvoorstelling van Caro Stans -Drowart, De verbondenen en we sluiten af met de boektrailer van de week.

STORYLAND TV – afl.8 – 23/03/2021

Online live boekenmagazine waarin Justine De Jockheere Ronald Verheyen uit Mortsel interviewt over zijn boek Tentakels. Marc Zwijsen van boekhandel De Boekuil uit Mortsel praat ons bij over nieuwe boeken. We hebben een interview klaar staan met Jeroen Follens over zijn boek: De Treurwilg en we sluiten af met de boektrailer van de week.

STORYLAND TV – afl.7 – 16/03/2021

Justine de Jonckheere praat met Dimitri Carpentier over Blijvers, zijn dichtbundel ten tijde van Corona. Hilde De Rore, of Ilyo Hansen, van ’t Oneindige Verhaal praat ons bij over de nieuwe trends en heeft een gesprek met Christel Van den Bosch over haar boek Onder de ogen van de Hyena. We hebben een gesprek met Alex Van Haecke over zijn nieuwste boek: Ja, ik ben Suzanne en we sluiten af met de boektrailer van de week.

STORYLAND TV – afl.6 – 09/03/2021

Justine De Jonckheere praat met Marjolein Claeys over Katrina. Chris Couwelier van Jeukiboek praat ons bij over de laatste boekentrends. We hebben een gesprek met Lieve Kelders opgenomen en tonen een introductie met Dimitri Carpentier.

STORYLAND TV – afl.5 – 02/03/2021

Justine De Jonckheere heeft een gesprek met Raymond Rombout over zijn boek De Zalige Moordenaar. Ook hadden we een gesprek met Christel Desmaretz over haar boek Brieven van Leandra, en afsluiten doen we gewoontegetrouw met de boektrailer van de week.

STORYLAND TV – afl.4 – 23/02/2021

Justine De Jonckheere praat met K.T. Sterling over haar boek Meermintranen. Chris Couwelier van Jeukiboek in Zedelgem heeft het laatste boekennieuws voor ons, Met recensente Lisanne Stam praten we nog even verder over Meermintranen en worden we nieuwsgierig gemaakt naar boeken van Nederlandse schrijvers, met onder meer Noorderlicht van Mariska Overman en Tussen licht en donker van Rian van Sevenhuijsen. Afsluiten doen we met de boektrailer van de week

STORYLAND TV – afl.3 – 16/02/2021

Justine De Jonckheere praat met Jeroen Follens over zijn boek De Treurwilg. Ilyo Hansen (Hilde De Rore) van ‘t Oneindige Verhaal in Stint Niklaas heeft het laatste boekennieuws voor ons, Els Raemaekers heeft het over haar boek Najara en we sluiten af met de boektrailer van de week. 

STORYLAND TV – afl.2 – 09/02/2021

StoryLand TV met Justine De Jonckheere en Joris Van den Bergh over Gids naar Nergens van Ruben Sinnaeve, een gesprek met Chris Couwelier van Jeukiboek, een documentaire van de boekvoorstelling van Marjolein Claes en de boektrailer van de week.

STORYLAND TV – afl.1 – 02/02/2021

Eerste aflevering van StoryLand TV met Justine De Jonckheere, Joris Van den Bergh, Silke Jansen, Hilde De Rore en Dimitri Carpentier.

Elke auteur is welkom op StoryLand TV

StoryLand TV start vanaf  dinsdag 2 februari 2021. Natuurlijk stellen we daarin graag de bij ons aangesloten auteurs voor, maar ook andere auteurs kunnen de gelegenheid krijgen om hun nieuwste boek bij ons voor te stellen. Stuur daarvoor een mailtje met informatie over jou en jouw boek naar:

tv@storyland.be

Ook boekhandelaars en recensenten die hun medewerking willen verlenen aan StoryLand TV kunnen via bovenstaande e-mail met ons contact opnemen.

Wil je op de hoogte blijven van de programmatie van StoryLand TV en het laatste nieuws over onze auteurs, schrijf je hiernaast dan in op onze nieuwsbrief.

Vorige afleveringen

Zodra beschikbaar zullen de uitgezonden afleveringen hieronder toegevoegd worden.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en programmaties.