Benny Baudewyns een gelauwerd auteur

Na een schrijverscarrière van meer dan twintig jaar, wil Benny Baudewyns zijn magnum opus uitbengen via StoryLand.

Zijn debuut was in 2000 de thriller Het Zwartbergplan bij uitgeverij The House of Books. Met zijn volgende thriller, De Emerson Locomotief, won ik in 2002 De Diamanten Kogel. Nadien volgde nog een tiental thrillers en een non-fictie publicatie over zijn voormalige beroep als uitvaartondernemer. Twee boeken van hem, Het Tati-syndroom en Mazzelaar, kregen in de VN-thrillergids vier sterren.

 

Het Buchinsky incident

Wanneer de Russen in 1945 Berlijn heroveren op de nazi’s, stopt hun terreinhonger niet. Ze stomen door tot voorbij Brussel, waar ze de Geallieerden ontmoeten. In volle Koude Oorlog wordt in Vlaanderen een IJzeren Gordijn opgetrokken en is Brussel een verdeelde stad, zo goed als van de buitenwereld afgesloten.
Te midden deze chaos probeert Thomas Erder de moordenaar te vinden van een klein meisje, dat in 1935 in Pruisen dood werd aangetroffen in de tuin van een verlaten huis. Hij maakt kennis met mensen uit de omgeving van het meisje. De zoektocht leidt hen naar het mysterieuze eiland Rügen, ver achter het IJzeren Gordijn. Zullen zij de moordenaar in deze vijandige omgeving kunnen ontmaskeren?

Benny Baudewyns had niet kunnen voorzien hoe actueel zijn boek wel zou zijn nu het risico op een derde wereldoorlog groter is dan ooit.  Wat als de russen er ooit in zouden slagen om tot Brussel door te dringen en er een verdeelde stad van te maken? De intensiteit die uit zijn boeken straalt maakt dat je op het puntje van je zetel zit en maar moeilijk dit boek kan neerleggen.

We zijn er trots op dat we zijn boek mogen uitbrengen. Van harte welkom bij StoryLand Benny.