Willemijn van Mierlo

Willemijn woont in het Nederlandse ’s Hertogenbosch. Ze zit in de bovenbouw van de middelbare school in het atheneum en is veel met cultuur bezig.  Zo werkt ze als vrijwilliger bij huis73, waar ze samen met jongeren activiteiten bedenkt en daaraan meedoet. Ze zingt veel en heeft al een paar keer opgetreden. Maar ze is vooral dol op lezen. Zodra ze goed kon lezen, begon ze met het verslinden van boeken van allerlei genres. Al sinds ze klein was, bedacht ze allerlei verhalen. Ze heeft een grote fantasie. Willemijn begon de verhalen op te schrijven. Een paar jaar geleden hoorde ze van het schrijfexperiment van Erik Persoons. Erik is een Belgische auteur, bij StoryLand, die in Peer woont. Hij gaf jongeren de kans om mee te schrijven aan een verhaal. Willemijn schreef dan ook mee aan de boeken: Pericula, Refugia en Furta, maar nu heeft ze een volledig eigen verhaal geschreven.

 

De geheimen van Zeezicht

 

Felix verhuist met zijn moeder naar Zeezicht. Eigenlijk is het een vlucht want Felix, die een wolfsmens is (iemand die zich moedwillig kan veranderen in een wolf wat in de loop van het verhaal wordt verklaard) heeft het zich, waar ze vroeger woonden, moeilijk gemaakt. Waarom zijn moeder voor Zeezicht kiest, waar haar ouders vroeger woonden, wordt duidelijk als blijkt dat zij een zeemeermin is, een geheim dat ze altijd goed heeft verborgen gehouden voor haar zoon. Haar zoon komt dit pas aan het einde van het verhaal te weten, maar de lezer eerder door het subverhaal dat in het eigenlijke verhaal wordt verweven. In Zeezicht leert Felix, die het dorp eerst maar een saaie boel vindt, enkele jongeren kennen. Felix sluit vriendschap met hen, maar wat hij niet weet is dat deze jongeren een geheim met zich meedragen. Een geheim dat te maken heeft met het geheimzinnige bos van Zeezicht. Maar behalve deze nieuwe vrienden, leert Felix ook Marina kennen, een meisje waar hij meteen verliefd op wordt. Wat hij echter niet weet is dat Marina ook een zeemeermin is die eigenlijk de opdracht heeft gekregen om Felix mee te lokken naar de zeemeerminnenwereld. Omdat Marina ook op Felix verliefd wordt, heeft ze wroeging en weet ze niet goed wat ze moet doen. De opdracht van de koningin, nota bene haar moeder, negeren en toch voor de liefde kiezen, of haar opdracht vervullen zoals haar moeder het vraagt. Marina krijgt ook af te rekenen met Sirena, een zeemeermin van een concurrerende meerminnenstam, die haar wil dwarsbomen.

Omdat er verteld wordt vanuit verschillend perspectief waarbij vele personages om en om de hoofdrol opeisen, is het niet alleen een ontspannend, boeiend boek, maar ook heel goed bruikbaar in schoolverband omdat juist het vertelperspectief vanuit verschillende personages kan aanzetten tot dialoog en de leesvaardigheid verhogen. Ook is het boek herkenbaar voor jongeren en tieners omdat het geschreven is door iemand van hun leeftijd.

 

Leuk om weten is dat ze voor de locatie Zeezicht geïnspireerd werd door de badplaats “De Haan” aan de Belgische kust.

 

We wensen Willemijn van harte welkom bij StoryLand.