Vivian Helena

Vivian Helena voorstellen hoeft nauwelijks. Ze debuteerde met IJskoud vermoord en vervolgde dit met IJskoud gedumpt. Nu brengt ze het derde en laatste boek in haar misdaadtrilogie: IJskoud einde.

Vivian is een fan van wintersport, houdt van de bergen en is thuis in de Alpen. Geen wonder dat haar drie boeken ook gesitueerd zijn in de omgeving van Les Portes du Soleil.  Wie daar reeds de latten heeft aangebonden zal zeker de vele plaatsen herkennen die ze in haar boeken beschrijft. Hoewel ze met haar gezin in Schoten woont is Champéry  in Zwitserland als een tweede thuis voor Vivian.

 

IJskoud einde

Als de psychopaat die Kate vorige winter ijskoud heeft willen vermoorden ontsnapt uit de gevangenis, aarzelen ze geen seconde om het land te verlaten. Ze duiken onder in Champéry, een pittoresk bergdorp aan de Zwitserse kant van het skigebied Les Portes du Soleil. In de woning die ze van de politie toegewezen krijgen, blijkt een oude vrouw te zijn gestorven op een niet-natuurlijke manier. Om haar eigen kopzorgen te vergeten verdiept Kate zich helemaal in het leven van de overleden vrouw en ontdekt ze dingen die belangrijk zijn voor het onderzoek. Niet iedereen is daar echter blij mee. Is Kate echt wel veilig in Champéry? Slagen ze erin om aan de wraak van een psychopaat te ontkomen of wordt dit een ijskoud einde voor Kate?

 

Spanning genoeg in dit boek. De vlotte schrijfstijl maakt dit een ideaal boek om knusjes mee in de zetel te kruipen en over jou te laten komen.

Uiteraard kan elk boek in de reeks afzonderlijk gelezen worden. Niet nodig om de voorgaande boeken gelezen te hebben, alhoewel dat je dat natuurlijk moeilijk zal kunnen nalaten, gezien ze allemaal zo boeiend zijn. IJskoud einde is een waardige afsluiter. Hoe loopt dit af voor Kate?
We werken eraan en weldra dus beschikbaar in de boekhandel en online.