Sofie Cloet

Sofie Cloet is geboren en getogen in Brugge. Zij is 37 jaar, mama van twee kinderen en gelukkig getrouwd met Wim. In het geval je haar wil googelen: nee, niet de tandarts, ja, wel de leerkracht. Zij heeft geschiedenis en theologie gestudeerd aan de KU Leuven, maar geeft ondertussen al vijftien jaar les in de sociologie, psychologie en gedragswetenschappen op Sint-Leo Secundaire School in Brugge. Een topjob die ze met hart en ziel doet.
Ze leest bijzonder graag, steeds een afwisseling van fictie en non-fictie. In de zomer is ze voornamelijk op zoek naar ontspannende lectuur om haar hoofd te resetten. Dan wil ze even gewoon genieten en ontspannen. Waarom besloot ze om zelf een boek te schrijven?

“Vele goeie boeken passeerden mijn handen, maar ik miste vaak een aantal cruciale ingrediënten. Van daaruit ontstond de drang om zelf een (erotische) roman te schrijven met een sterk vrouwelijk personage, met dialogen die ongekunsteld in elkaar steken, met een noodzakelijke mannelijke kwetsbaarheid, en tot slot, met realistische seksscènes die niet weglopen met het verhaal.”

 

VERKOCHT

VERKOCHT is een (erotische) fictieroman die het verhaal vertelt van Eleonora (Nora) en Andreas. Het boek speelt zich af anno 2023, in het prachtige, romantische Brugge. Als lezer kruip je afwisselend in het hoofd van beide personages. Je krijgt inkijk in hun gedachten, verlangens en vaak ook tegenstrijdige gevoelens. De band tussen Nora en Andreas is intens, onverwacht en overweldigend. De ideale flaptekst zou er zo kunnen uitzien:
Nora is een kersverse en ambitieuze makelaar. Onzeker over zichzelf, maar vastbesloten om zich te bewijzen, gooit ze zich op de vastgoedmarkt. Met een fantastische miljoenenvilla in haar portfolio is ze goed op weg om haar carrière een geweldige boost te geven. Dan ontmoet ze Andreas, een succesvolle selfmade miljonair en bovendien de meest aantrekkelijke man die ze ooit zag. Andreas speelt een gevaarlijk spelletje. Nora is vastbesloten om niet met zich te laten sollen. Nooit meer. Die keuze heeft ze lang geleden al gemaakt. Ze moet zichzelf beschermen kost wat kost, maar wanneer ze hem ziet, denkt haar lichaam daar anders over.
Andreas heeft een moeilijk jaar achter de rug. Na het verlies van zijn broer lijkt alles wat hij doet betekenisloos. Vastbesloten om niet dezelfde fouten te maken als in het verleden, besluit hij zijn vroegere levensstijl af te zweren. Zijn zelf opgelegde, lange en eenzame werkdagen worden doorbroken wanneer hij Eleonora ontmoet. Ze is oogverblindend mooi. Haar geur werkt verslavend. Hij kan het niet helpen haar uit te dagen. Voor het eerst in maanden is er iets wat hem een tikkeltje plezier bezorgt. Hoe ver kan hij gaan? Hoe ver wil hij gaan? Hij is niet van plan om deze vrouw mee te sleuren in zijn donkere wereld. Hij moet haar beschermen kost wat kost, maar wanneer hij bij haar is, denkt zijn lichaam daar anders over.

Naast Nora en Andreas zijn er enkele bijfiguren die het geheel ondersteunen. Anna, zwanger van een eerste kindje, is Nora’s beste vriendin. Ze fungeert als klankbord doorheen het verhaal. Met de beste bedoelingen geeft ze Nora, weliswaar niet steeds het beste, advies. Of toch? Dennis, neef en goede vriend van Nora, lijkt niet ingenomen te zijn door Andreas’ charmes en stelt zich dan ook vragen bij zijn gedrag. Bertrand, de vastgoedmakelaar die beide personages op onverwachte manier bij elkaar brengt, speelt een onzichtbare, maar cruciale rol. Levi en Max, Andreas’ de broers, vormen zijn heden en verleden. Eric, goede vriend en werknemer van B-Tech, houdt Andreas met beide voeten op de grond en daagt hem uit om een betere versie van zichzelf te worden. Tot slot zijn er de antagonisten Isabella en Noah. Zij vormen de grootste obstakels in de weg naar liefde tussen Andreas en Nora.

VERKOCHT is een meeslepend verhaal waar je als lezer echt doorheen raast. Wegleggen is, van horen zeggen, bijzonder moeilijk. Het is de geknipte feel-good zwembadroman, bedoeld voor een volwassen, overwegend vrouwelijk publiek dat lezen als pure ontspanning beschouwt. Geniet!

Iets om naar uit te kijken dus.

Van harte welkom bij StoryLand, Sofie.