Zonder van Sien Demasure weldra bij StoryLand

Toen ik het manuscript van Sien Demasure onder ogen kreeg zag ik het allemaal weer voor me gebeuren. Jarenlang was ik naar het werk gespoord en hield ervan om met wildvreemde mensen gesprekken aan te knopen. Lange tijd hield ik daarvan zelfs een blog bij. Ik sprak met managers, studenten, voetbalfanaten ook al kende ik daar niets van, maar met iedereen die tegenover me kwam zitten knoopte ik een gesprek aan, want iedereen heeft wel een verhaal. Ik vroeg geen namen en nadien zag ik hen nooit meer terug, maar net dat maakte dat ze vrij hun verhaal konden doen en dat ik vrij kritiek, advies of medeleven kon geven.  Een ongelooflijk boeiende ervaring was dat.

Sien Demasure heeft haar ontmoetingen op de trein in  korte verhalen gebundeld tot het boek “Zonder”.  Daarin heeft ze het, onder meer, over de vrouw zonder stem, de jongen zonder jeugd, de vagina zonder slijtage, de minister zonder geld, kortom iedereen blijkt wel eens zonder iets te zitten. Sien haar verhalen zijn fictie, beweert ze, maar naar mijn gevoel hadden ze echt gebeurd kunnen zijn.

Haar schrijfstijl is innemend, vlot en zo aangenaam om lezen. Zonder dat dit de bedoeling was heeft ze zelf het beste boek voor op de trein geschreven. Korte verhalen, net lang genoeg voor een traject. Maar natuurlijk ook voor een snippermomentje op het werk of thuis. Om stilletjes mee in een zetel te kruipen en jouw fantasie de vrije loop te laten over wat er in een treincoupé allemaal kan gebeuren. Ook om met jouw collega’s, vrienden of vriendinnen over te discussiëren. “Zou dit echt gebeurd zijn, en hoe zou jij reageren mocht jou dit overkomen?”

“Zonder” is een schitterend boek, dat je gelezen moet hebben. Natuurlijk zijn we maar wat blij dat Sien Demasure voor StoryLand koos om haar boek uit te geven. En we zullen het boek ook in een kleiner formaat uitbrengen dan gewoonlijk, opdat het in ieders hand- of andere tas zou passen en daardoor makkelijk op de trein mee te nemen is. Dit is een boek om echt naar uit te kijken en ik ben er alvast laaiend enthousiast over. Yes!

Welkom bij StoryLand Sien.