Saskia Lauwagie Vlucht

Saskia woont in Oedelem nabij Brugge. Ze 47 jaar, gehuwd en samen met haar man Frank heeft ze een zoon van 16 jaar. Saskia is een vrouw met heel wat levenservaring en haar weg ging niet over rozen. Al van kinds af schreef ze veel. Ze vond rust  en plezier in het schrijven. Het gaf haar ook de mogelijkheid om moeilijke gebeurtenissen te verwerken.

“Mijn grootste droom is erin slagen om mensen te kunnen overtuigen om mijn boek als eerste in hun reiskoffer te gooien.”

Samen met StoryLand geeft ze haar boek “Vlucht” uit.

Vlucht, een intrigerend boek van Saskia Lauwagie

Dit verhaal speelt zich af in Vlaanderen over een tijdspanne van ongeveer 20 jaar en is gebaseerd op waargebeurde feiten. De protagonist is Laura, een jonge vrouw die tijdens een blind date die als grap diende de man van haar leven ontmoet. Lorenzo wordt haar veilige haven en geeft Laura de rust die ze zoekt. Ze blijken twee tegenpolen te zijn die onbewust na de geboorte van hun zoon Kenzo uit elkaar groeien.

Lorenzo zoekt uiteindelijk aandacht en vertier bij een ander vrouw, Petra. Dit blijft een hele tijd aanhouden waardoor Lorenzo na verloop van tijd nonchalant wordt en soms de app van whatsapp vergeet te sluiten. Bij bepaalde gebeurtenissen begint Laura zich vragen te stellen tot ze op een dag de gsm leent van haar man om iets onschuldigs op te zoeken waardoor alle berichten die een vrouw niet hoort te zien van haar man voor haar ogen verschijnen. Alle vreemde en verdachten gebeurtenissen worden hierdoor duidelijker.

Toch beslissen Laura en Lorenzo om hun huwelijk een kans te geven. Dit geheel tegen de zin van Petra die al haar zinnen heeft gezet op een toekomst met Lorenzo. Laura heeft meer dan 15 jaar de kans gekregen bij Lorenzo en Petra vindt dat deze kans nu haar toekomt. Petra blijft Lorenzo bespelen en manipuleren door hem te overtuigen dat zijn vrouw dit onder andere nooit zal kunnen plaatsten. Door het aanhoudend gedrag van Petra beslist Lorenzo om zijn minnares achter de hand te houden als een stok achter de deur.

Ondanks alles wil Lorenzo het liefst oud worden met zijn vrouw, zijn baken met licht. Hij beseft dat hij het zonder Laura niet kan redden echter blijft Petra overal opduiken.

Dan is er nog de corona waardoor Lorenzo en Laura gedwongen vaker thuis zitten. Dit kan hun huwelijk redden of breken. Het wordt een hele uitdaging als duidelijk wordt dat Petra helemaal niet van zins is om te verdwijnen. Lorenzo ziet het achter de hand houden van zijn minnares als iets onschuldigs terwijl Petra hierdoor beslist om niet meer voor Lorenzo te vechten maar om Laura te breken en te verjagen door te pas en te onpas voor theatrale scènes te zorgen aan hun woning.

Is samenblijven even moedig als scheiden? In plaatst van te vluchten, beslist Laura om te blijven want ze is van mening dat een genadeloze vrouw zoals Petra een genadeloze tegenstandster verdient. Helaas wordt Laura zover gedreven dat ze genoodzaakt is de politie in te schakelen. Dit is pas alle schaamte voorbij.

Waar trek je de grens, als je veilige haven wordt omgebouwd tot een circus die compleet uit de hand dreigt te lopen…

 

Vlucht van Saskia Lauwagie wordt verwacht eind september 2021.