Sara Aelbrecht

Sara Aelbrecht werd in 1978 geboren en is momenteel met haar gezin ( echtgenoot en twee tieners) woonachtig te Sint-Niklaas. Ze leest zelf erg graag en veel, voornamelijk romans. Ze volgde als hobby, een schrijfcursus aan de plaatselijke academie. Haar leerkracht gaf haar de opdracht om te werken aan een eigen kortverhaal, als afstudeerproject. Zo ontstond in haar hoofd het verhaal van Lize. Het kortverhaal werd wat “langer” dan oorspronkelijk voorzien. Ze reist graag en bezocht de laatste jaren geregeld Portugal, waar ze een aantal ideeën haalde voor haar boek. Andere hobby’s zijn wandelen, zwemmen en diepzeeduiken.
Sara is advocaat in het dagelijkse leven en geeft af en toe seminaries over juridische onderwerpen.

 

Zoektocht naar een onvoltooid verleden

Lize, een veelbelovende jonge doctorandus, komt na een stukgelopen relatie, tegen wil en dank, in het onderwijs terecht. Dit blijkt helaas niet haar echte roeping te zijn en eigenlijk is ze er doodongelukkig.
Zonder het aanvankelijk te beseffen zit ze in een existentiële crisis. Wanneer ook nog haar vader overlijdt, wordt het haar allemaal wat te veel.
Bij het opruimen van haar vaders woonst treft ze reisdocumenten aan. Deze reis naar Portugal, zou wel eens net hetgeen kunnen zijn wat ze nodig heeft om alles op een rijtje te zetten.
Ze kan de reis omboeken op haar naam en niet veel later zit ze op het vliegtuig richting de winterse zon.
De reis blijkt niet alleen een vakantie voor haar maar ook een vlucht uit haar huidige leven.
Daar aangekomen ontdekt ze dat de laatste reis van haar vader eerder een zoektocht naar iets was.
Waar hij naar op zoek was, heeft hij echter meegenomen in zijn graf. Met zo goed als geen aanwijzingen start ze met een tocht door allerlei steden en telkens lijkt ze een beetje dichter tegen de waarheid te komen. Echter roepen bepaalde antwoorden, steeds weer andere vragen bij haar op. Kende ze haar vader eigenlijk wel?

 

Het boek verveelt geen moment. Een zoektocht, grote geheimen, een nieuwe liefde en dit alles in het prachtige zuiderse decor van Portugal, kruiden het boek.

Bijzonder is de innemende schrijfstijl van Sara. Ze laat het hoofdpersonage haar gedachten met jou delen en dit schept een vertrouwelijke band met de lezer. Je wordt in het verhaal gezogen en bekommerd om het wel en wee van Lize. Het is deze warme open schrijfstijl dat maakt dat je jou betrokken voelt met het verhaal. Ik heb zelden zoiets moois mogen ervaren. Echt mooi is dat.

We zijn dus maar wat trots dat we dit pareltje van Sara mogen uitgeven. Welkom bij StoryLand, Sara.