StoryLand start pilootproject met boekhandel Het Oneindige Verhaal

Hoewel de verkoop van boeken via internetwinkels gestegen is, heeft onderzoek aangetoond dat dat in Vlaanderen nog steeds 80% van de boeken via de boekhandels verkocht worden en in Nederland 70%.
Boekhandels blijven dus een belangrijke rol spelen in de distributie van boeken.

Waarom?

  1. Zintuiglijke beleving:het kunnen aanraken, rondneuzen, en bladeren maken van een boekhandelbezoek een positieve beleving.
  2. Inspiratie:de boekhandel is een plek vol nieuwe ideeën, een divers boekenaanbod, en vergelijkbaar met een cultureel uitje.
  3. Winkelervaring:klanten komen niet alleen om iets te kopen, maar ook voor een praatje met de boekhandelaar en het rondsnuffelen.
  4. Lokale economische waarde:boekhandels kunnen met hun uitstraling en afgestemde aanbod extra publiek trekken naar zichzelf, maar ook naar omliggende winkels.

Wilma de Rek schreef in : ‘Boekwinkel is eigenlijk niet het goede woord. Sociaal-culturele voorziening wel’.

Daarmee schetst ze goed de waarde van de boekhandel in onze samenleving.

HET ONEINDIGE VERHAAL

‘t Oneindige Verhaal in Sint-Niklaas (Stationsstraat 68) gaat met deze beleving nog een stukje verder:

Interieur het Oneindige Verhaal

Interieur het Oneindige Verhaal

  • Sinds 1996 biedt ‘t Oneindige Verhaal u een ruim aanbod in alle mogelijke genres: literatuur, poëzie, thrillers, fantasy, jeugdboeken, strips, reisgidsen, kookboeken, kunst, filosofie, esoterie, wetenschap, geschiedenis en nog veel meer… Kortom: drie verdiepingen vol leesgenot. Ook voor de muziekliefhebber hebben ze een uitgebreid CD-assortiment met bestelservice!
  • De meeste boeken liggen er met de voorzijde zichtbaar naar de klant, als dan de cover van het boek goed gemaakt is, geeft die meteen de sfeer van het boek weer, waardoor het makkelijker is om het juiste boek te kiezen.
  • De zaak beschikt ook over een aangename ruimte waar je iets kan drinken en waar het mogelijk is om boekvoorstellingen bij te wonen. Het is een plek om tot rust te komen.
  • Ook hebben ze een speciale hoek met boeken aan sterk gereduceerde prijzen.
  • Ze leveren aan huis en bieden een klantenkorting.

 

In 2019 werd ‘t Oneindige Verhaal overgenomen door Hilde De Rore en Tommy  Vaerewijck die de bezoekers weten te begeesteren met hun kennis en inzicht.  Uiterst vriendelijke en innemende mensen waaraan niets te veel gevraagd is.
Een dynamisch duo dat niet aarzelt nieuwe mogelijkheden te onderzoeken om hun klanten dat beetje extra te bieden dat niet terug te vinden is in andere boekhandels.

De reden hiervoor moet niet ver gezocht te worden. Hilde is zelf auteur en schrijft onder de naam Ilyo Hansen spannende thrillers. Als geen ander begrijpt zij het belang dat een auteur heeft om samen te werken met de boekhandel en hoe beiden elkaar kunnen aanvullen en stimuleren.
Logisch dan ook dat Uitgeverij Storyland belangstelling had om met hen samen te werken.

Uitgeverij StoryLand is een buitenbeentje onder de uitgeverijen. We werken net als een volwaardige uitgeverij, alleen doen we dat voor de auteur. Daarvoor hebben we 4 formules uitgewerkt: van klassieke uitgeverij, over de full-service formules naar de Printing on Demand. Dit brengt mee, dat StoryLand kijkt welke formule het best geschikt is voor de auteur en dit samen met hen bespreekt. Komt men tot een akkoord dan ontwikkelt StoryLand een op maat gemaakt plan, waarbij de auteur volledig de controle heeft, al zijn rechten behoudt en 100% van de winst opstrijkt. Koop je dus een boek van StoryLand, dan kan je ervan op aan dat de auteur er beter van wordt en gemotiveerd zal zijn om een volgend boek te schrijven.
StoryLand werkt dus met en voor auteurs. In het hun belang worden er ook verdere initiatieven ontwikkelt die hun boeken promoten en onder de aandacht brengen van de lezer.

ELKE DAG VERSCHIJNEN  ER ER 57 NIEUWE BOEKEN IN HET NEDERLANDS

Zo’n 21.000 Nederlandstalige boeken per jaar. Je kan rekenen dat boekhandels heel kieskeurig worden in de selectie van hun boeken. Het is dus dringen voor een plaatsje in de rekken van de boekhandel. In plaats van passief af te wachten en te hopen dat de boekhandel de boeken van StoryLand in huis zal nemen, heeft StoryLand beslist proactief te werken en samen met de boekhandel initiatieven te ontwikkelen die voor beide zaken een win-winsituatie te creëren.

We zijn er dan ook fier op om dit pilootproject samen met ‘t Oneindige Verhaal te kunnen uitwerken en op punt te zetten. StoryLand gaat dus actief samenwerken met de boekhandel en speciaal voor hen en met hen initiatieven ontwikkelen die de omzet van de boekhandel in het algemeen moeten verhogen en anderzijds ook specifiek de boeken van de bij StoryLand aangesloten auteurs meer in de kijker zetten.

We doen dus niet enkel voor de auteur wat geen enkele andere uitgeverij doet, maar ook voor de boekhandel.

Zin om ook met ons samen te werken? Contacteer ons op info@storyland.be.

Meer weten over ’t Oneindige Verhaal: http://www.oneindigeverhaal.be/

 


Referenties
Vlaming koopt boeken steeds meer online (De Tijd)
Elke dag verschijnen er 57 nieuwe boeken in het Nederlands (HLN)