Ronald Verheyen

Ronald Verheyen moet amper nog voorgesteld worden. Hij is geboren in 1951, heeft een loopbaan van veertig jaar onderwijs achter de rug en had zelf op school altijd goede punten voor opstellen. Hij heeft steeds grote interesse gehad voor dierkunde en evolutieleer.

Vanaf 1966, toen Engeland de wereldbeker voetbal won, geraakte hij in de ban van alles wat Brits was. Zo groeide ook de interesse voor mysterieuze verhalen en thrillers.

Begin deze eeuw verscheen het eerste griezelverhaal voor de jeugd in de bundel Huiverig: Knoflook met Bloed. Daarna volgden meer spannende jeugdboeken: Het Spook en de Duisternis, Zwaardneus, Het Oog van de Draak, Het Vervloekte dorp, Mastodont, Gebeten, Kaken en Klauwen, De Fatale Foto en Wolfmaan.

En nu, nu gaat hij team vormen met StoryLand om zijn nieuwste boek: Tentakels, aan zijn groot lezerspubliek voor te stellen.

Wat indien door de opwarming van de aarde en dus ook oceanen, reuzenpijlinktvissen, monsters van wel 20 meter en groter (volgens National Geographic was de grootse tot nu toe gevonden bijna 18 meter) onze kust zouden terroriseren en daardoor visserij en toerisme in gevaar brengen? 

 

Tentakels

David verliest zijn vader tijdens een expeditie op zoek naar de reuzenpijlinktvis.  Zijn oom en tante die aan de Belgische kust wonen, nemen David onder hun hoede.  Zijn zomervakantie wordt een echte rollercoaster van opwindende gebeurtenissen. Tijdens een ochtendlijke jogging botst hij op transmigranten en gevaarlijke mensensmokkelaars. Op zee gebeuren er vreemde dingen: grote scholen Humboldt pijlinktvissen maken de kustwateren onveilig.  Een Schotse collega van zijn vader komt met zijn nichtje naar België.  Hij heeft een wonderbaarlijke ontdekking gedaan in verband met het gedrag van orca’s en potvissen.  David wordt verliefd op Nicola, het nichtje, maar wordt ontvoerd…

Alhoewel de avonturen van jongeren nog centraal staan, gaat Tentakels ook een meer volwassen publiek aanspreken. Wat je van Tentakels kan zeggen is dat het op zijn minst spectaculair is. Het leest alsof je naar de meest spannende Amerikaanse avonturenfilm aan het kijken bent, met verbluffende visuele effecten. Je ziet het allemaal zo voor je gebeuren. Meesterlijk geschreven, met verrassende plotwendingen en met een rotvaart waardoor je van de ene actie in de andere valt. Dit maakt dat je het boek ook niet kan neerleggen.

Tentakels van Ronald Verheyen wordt verwacht Maart 2021