Jan Roskams

Jan Roskams is geboren in Lievegem. Op de leeftijd van één jaar verhuisde hij, samen met zijn zes broers en zussen, naar Antwerpen. Hij voelt zich Antwerpenaar in hart en nieren en voelt zich nog een kwieke man van 45, maar wordt en af toe toch op de realiteit gedrukt dat hij nog net een oorlogskind is (geboortejaar 1944). Heel zijn carrière werkte Jan Roskams met cijfers, wat totaal tegen zijn romantische natuur was. Vanaf zijn 18de wist hij zeker dat hij later een boek zou schrijven. Over je schouder is niet zijn debuut, maar wel een beklijvende licht erotische thriller die je, eenmaal je begonnen bent met lezen, maar moeilijk weg kan leggen.

 

“Mijn eerste moord vond plaats aan de Citadel van Namen, het was aardedonker op het pad, er bestond slechts één plek waar het gevaarlijk was om van de rotsen te donderen.”

 De eerste zin, en daarmee zet hij de toon voor heel veel leesplezier.

 

Over je schouder is …

1) Een spannend en licht erotisch verhaal over de zoektocht van een jonge vrouw, Eline, naar haar seksuele identiteit. Ze is veranderd van het lelijke eendje naar een knappe jonge vrouw. Haar grootste probleem is dat ze niet zeker is van haar seksuele oriëntatie. Ze stopte het probleem vroeger weg en maakte zichzelf wijs dat het te vroeg was om het op te lossen. Nu komt het in alle hevigheid terug.
2) De wereld van Eline en haar drie boezemvrienden (Zoë, Arthur en Cédric) staat stil wanneer Cédric sterft terwijl ze samen op vakantie zijn in Frankrijk, het is ongetwijfeld een verdacht overlijden. Later wordt ook Arthur vermoord in het Olympisch zwembad in Antwerpen.
3) In het boek gaat het ook over een seriemoordenaar die zijn “carrière” begint nadat hij veel geld verloor bij het kaartspelen en de pedalen verliest. Hij beschrijft zelf twee moorden die hij 15 jaar geleden pleegde.
4) Over de onwaarschijnlijke dekmantels die psychopaten kunnen gebruiken om hun misdaden te verbergen.
5) Over de hoofdpersoon Eline die de moordenaar(s) van haar vrienden wil vinden en zonder dat ze het beseft de moordenaar in vertrouwen neemt.

 

Meer over hem kan je terugvinden op www.janroskams.be.

 

Welkom bij StoryLand, Jan.