Chris Delaet

Het verloren meisje van auteur Chris Delaet was een enorm succes. Inmiddels is zij ook een bekend figuur in Mol en omstreken, waar ze thuis is. Je kan haar vinden op markten en in diverse boekhandels. Vroeger was ze wat schuw en wou niet teveel in de kijker te lopen. Nu is Chris is nog steeds een nederige en bescheiden vrouw, maar heeft, sinds de lancering van haar eerste boek, geleerd om onder de mensen te komen en contacten met haar lezers te onderhouden.

 

“Het was wel even wennen toen ik boodschappen deed en mensen mij in de winkel herkenden en me feliciteerden met mijn boek.”

 

Tegenwoordig schrikt ze daar niet meer van en is ze actief bezig met de promotie van haar boek.

Daar komt nu een tweede bij, ook via uitgeverij StoryLand.

 

Een dodelijk geschenk uit de hemel

Met “Een (dodelijk) geschenk uit de hemel” schreef Chris Delaet een vervolg op haar boek waarin Jessie De Roover weer tot het uiterste moet gaan. Hierover gaat het:

Ellen Hartman is op weg naar huis om haar partner Hannah ten huwelijk te vragen. Als ze thuiskomt treft ze haar aan handen en voeten gebonden aan op de bank. Marieke, de zus van Ellen is niet te bespeuren. Een man is hun huis binnengedrongen en houdt hen gegijzeld. Hij lijkt uit te zijn op hun geld maar niets is wat het lijkt. Ellen overleeft de homejacking niet.

Commissaris Jessie De Roover gaat naar haar familie in Mol voor een laat Nieuwjaarsfeest en schiet de lokale politie ter hulp bij de homejacking. Maar er is meer aan de hand en Jessie smijt zich in het onderzoek waardoor ze gescheiden wordt van haar gezin.

Samen met inspecteur Leon Leppens gaat ze op zoek naar de dader en het verhaal achter de mysterieuze misdaad. Ondertussen eist haar petekind Poppy-Rose Jessie’s aandacht op door haar gedrag dat helemaal uit de hand dreigt te lopen.

Enkele dagen na de homejacking drijft er een lichaam de jachthaven binnen en komen de jachteigenaars Philippe en Andreas in beeld. De vrouw lijkt met hetzelfde wapen omgebracht te zijn als Ellen. Wie is zij en wat is het verband?

Jessie raakt verscheurd door de vele gebeurtenissen zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar gezin in Antwerpen en haar werk in Mol.

De dader had een plan, alleen staat Marieke nog in de weg om zijn doel te bereiken. Hij maakt misbruik van haar vertrouwen en neemt haar mee op de toren voor een prachtig uitzicht.

 

 

Dit wordt weer een boek om naar uit te kijken. We wensen Chris Delaet alvast veel succes.