Robin Schalk

Robin Schalk is geboren en getogen in het bourgondisch Breda in Nederland, waar hij een groot deel van zijn 38-jarig bestaan heeft doorgebracht. 15 jaar daarvan werkte hij als sterilisatiemedewerker in het ziekenhuis.
In zijn vrije tijd uit hij zijn liefde voor creativiteit via diverse disciplines zoals fotografie en het schrijven van romans. Dankzij zijn voorliefde voor internationale films en spannende boeken van onder andere Michael Crichton, Stephen King en Dan Brown heeft hij een authentieke, filmische schrijfstijl ontwikkeld.

Zijn schrijfwerk is meer dan eens een reflectie van het vuur dat in hem woedt. Het concept achter zijn debuut, Ziel zonder naam, kwam niet geheel toevallig toen hij door een vretende ziekte maandenlang thuis kwam te zitten. Zijn machteloosheid perste zich via zijn digitale pen naar buiten en leidde tot deze onvoorspelbare zoektocht naar inzicht in de menselijke ziel.

 

Ziel zonder naam

Een onbekende man vecht voor zijn leven en zakt op de operatietafel in een coma. Behalve een hoop bloed is hij ook zijn geheugen verloren. Hij ontwaakt in een wereld tussen de levenden en de doden. Wie is hij, wat is er gebeurd?
Hij probeert via herleefde herinneringen aanwijzingen te vinden. Hij dwaalt door zijn ouderlijk huis, omzoomd door een grote tuin. Hij lijkt een gelukkige jeugd te hebben gehad, met aardige ouders. Ook de eerste ontmoeting met zijn vrouw Wendy, hun bruiloft en huwelijksreis in een prachtig strandhuis komen voorbij.
Hij lijkt een goede man. Waarom flitsen er dan ook andere, duistere, beelden langs? Gevechten, een vlucht van de politie, het stelen van een auto, een gebouw dat in brand staat! En een klok die terug tikt: er is geen tijd te verliezen! Maar wat is het dat hem te doen staat?
Tussen de herinneringen door keert hij soms terug in zijn eigen lichaam, zonder dat hij kan bewegen of zich kan uiten. Machteloos kijkt hij toe hoe een politieagent hem bewaakt. Waarom? Is hij in gevaar of vormt hij een gevaar voor anderen?

Ziel zonder naam, is een thriller, een rollercoaster van gebeurtenissen, een aangrijpend verhaal, maar ook een verhaal dat je uiteindelijk een goed gevoel geeft. Het blijft nazinderen. Robin Schalk heeft een aangename schrijfstijl en trekt je vanaf de eerste bladzijde mee in zijn verhaal. Een echte “pageturner”.

We zijn dan maar wat blij dat hij voor StoryLand heeft gekozen om zijn boek uit te brengen. Van harte welkom in onze schrijversfamilie, Robin.