Zijn boek is nog niet uit of Ron Langenus heeft al royalty’s ontvangen.

Hoe kan dat?

 

StoryLand biedt auteurs verscheidene mogelijkheden om boeken uit te geven. De “Full service”-formule waarin de auteurs 100% van de winst en alle rechten behouden, de POD-formule voor nichemarkten maar ook de “Classic”-formule voor auteurs die hun boek wensen uit te geven op de klassieke manier, zonder financieel risico.

Toch verschilt StoryLand ook daarin want in tegenstelling tot andere uitgeverijen, waar na een jaar een afrekening wordt gemaakt en de betaling nog enkele maanden later volgt, betaalt StoryLand niet op de verkochte boeken maar op de gedrukte boeken royalty’s, ongeacht of de boeken verkocht werden of niet. Bij StoryLand menen we dat de auteur zich niets hoeft aan te trekken of boeken al dan niet worden teruggezonden door boekhandels. Wij nemen dat risico op ons. Daardoor kunnen wij de auteur reeds betalen vanaf de eerste druk, nog voor het boek op de markt komt. Heel eenvoudig, zoveel boeken gedrukt, zoveel uitbetaald.

 

“Dat is straf, maar in het voordeel van de schrijver.”

Ron Langenus, bekend jeugdauteur, geeft via StoryLand “Classic” zijn boek, De Ierse Heks, op deze manier uit. Het is nog niet verschenen, of hij heeft zijn eerste Royalty’s reeds op zak.

De constante in onze formules is enerzijds dat we steeds een team vormen en dat auteur steeds in controle is. Anderzijds, om dat te bereiken, werken we heel transparant. De auteur kan 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 nagaan wat we voor hem uitvoeren en alle verkoop- en financiële transacties volgen.

StoryLand doet altijd meer voor haar auteurs.