RAYMOND ROMBOUT

Raymond Rombout is recensent, columnist, James Bond-expert en misdaadauteur. Hij is een gelauwerd auteur en een veel gevraagd gastspreker, ook op televisie. StoryLand had reeds het genoegen om met hem te mogen samenwerken voor de uitgave van zijn boek: De Zalige Moordenaar, een vervolg in de reeks rond Arturo Dias. Raymond is een perfectionist, iemand die weet hoe een plot in elkaar moet steken en lezers kan blijven boeien met zijn verhalen. Meer nog, hij trekt de lezer zonder moeite in zijn verhaal. Zijn boeken zijn nagelbijters die je maar moeilijk kan neerleggen. Het doet ons dan ook enorm veel plezier dat Raymond beslist heeft om ook zijn volgende boek via StoryLand uit te brengen.

 

DE EENZAME KOGEL

Vincent Broers, ooit een van de beste afstandsschutters ter wereld, krijgt na acht jaar inactiviteit een nieuwe opdracht: de president van Gambia vermoorden. Al van bij de start voelt Vincent echter dat niets gaat zoals het hoort en alles hem tegenzit. Op de koop toe wordt zijn opdrachtgever vermoord waar hij bijstaat en geraakt hij daarna niet meer uit het land. De nieuwe revolutie is onverwacht, direct en onomkeerbaar, toch?
Zijn bemiddelaar, Pierre, maakt van de nood een deugd en spoort hem aan samen te werken met de nieuwe dictator, Chief Adama. Diens eerste prestigeproject speelt zich af in Baja Kunda waar een splinternieuw treinstation een goudtransport ontvangt, een project waar vele landen belang bij hebben.
In afwachting van zijn opdracht leert Vincent Sainabou kennen, die hem voortaan onvoorwaardelijk volgt, hoewel Vincent niet zo houdt van een vrouw aan zijn schuttersarm. Sainabou blijkt echter een troef in het spel tussen Adama en Vincent, waarbij die laatste vooral Bwazza, de meedogenloze secondant van Adama van het lijf moet houden.
Veel van wat zich in Gambia afspeelt, doet Vincent terugdenken aan zijn jeugd, waarin hij zijn ouders en zus verloor in dramatische omstandigheden, en rechtstreeks aanleiding gaf tot zijn carrière als afstandsschutter.

DE EENZAME KOGEL is een meeslepend avontuur, in volle vaart verteld, met verrassende plotwendingen, originele details en indrukwekkende personages. Afrika is in dit boek niet zomaar decor maar een intrigerende factor, van binnenuit verteld.
De auteur, Raymond Rombout, is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Dit is zijn vijfde thriller.

 

We kijken er naar uit Raymond.