Matti Thomaes

Matti Thomaes is 44, gehuwd, papa van 1 dochter (bijna 6) en pluspapa van twee toffe kerels, 17 en 20. Werken doet hij bij Infrabel, ondertussen bijna 25 jaar. Als hobby, naast lezen en schrijven, doet hij aan modelbouw. Tot voor kort was hij ook actief lid bij de Stoomtrein Eeklo-Maldegem, waar hij stoommachinist was. Zijn passie voor lezen ontstond rond zijn 28ste, toen hij van een collega een boek uit de Harry Potter reeks mocht lenen, hij was meteen verkocht en heeft sindsdien ettelijke fantasieverhalen verslonden. Enkele jaren terug vroeg hij zich af of hij ook zelf een boek zou kunnen schrijven. Op de trein op weg naar het werk haalde hij een blocnote en een potlood boven en begon enkele ideeën neer te schrijven. Voor hij het goed besefte had hij een volledige proloog en een eerste hoofdstuk geschreven. Hij heeft het dan overgezet op computer en is er aan blijven schrijven tot De ondergang van Thanaria  uiteindelijk klaar was.

 

De ondergang van Thanaria

Er woedt oorlog tussen de mensen en de orks van Thanaria. Al 20 jaar duurt het conflict. De laatste jaren is er in het front nog nauwelijks beweging te merken, het is een echte loopgravenoorlog geworden. Thanhar, de god die deze platte planeet schiep, heeft er stilaan genoeg van. Hij roept van elk ras, mensen, orks, elfen en dwergen, een koppel samen in een geheime ondergrondse ruimte. Hier geeft hij hen de opdracht om de oorlog te stoppen. Tijdens hun missie wordt stillaan duidelijk dat er iets niet klopt, dat beide kanten van het front gestuurd worden door een mysterieus figuur die zichzelf de Heer van Doem noemt. niemand kan zeggen wie of wat hij is, maar al snel merken ze dat hij een geduchte tegenstander is. Zal het hen lukken om de oorlog te stoppen en de Heer van Doem te verslaan?

Matti thomaes schreef met De ondergang van Thanaria een boeiend fantasy-verhaal. Het is een turf van een boek geworden, maar Matti heeft een zeer toegankelijke schrijfstijl en trekt je mee, vanaf de eerste bladzijde, in dit avontuurlijk verhaal.

Van harte welkom Matti.