Marc Perneel  schreef Louise

Marc Perneel kennen we van zijn boek Opsporingsteam Schoten en het vervolg daarvan wordt in het najaar verwacht, maar inmiddels heeft hij een psychologische roman geschreven. We weten dat Marc, als psychotherapeut, heel goed personages kan neerzetten, relaties kan uitschrijven, en dit alles in een zo bevattelijke schrijfstijl, dat je als lezer meegesleurd wordt in het verhaal.

In Louise is dit niet anders. Ook hier voel je jou, als lezer, betrokken met de personages.

Louise is een boek over de “ups and down’s” van het leven, over liefde en de zoektocht naar geluk.

Louise zou een waar gebeurd verhaal kunnen zijn. Ze is de dochter van een vrouw die alleen leeft voor haar succes in de zakenwereld en van een vader, die maar al te blij is met de vrijheden van een artiest. Na een aanranding komt Louise terecht in de armoede en grote eenzaamheid. Een valpartij op de Meir in Antwerpen is het begin van een keerpunt. Na een verplichte opname in het Stuivenbergziekenhuis, kiest ze voor een religieus leven.

Sven, de man die haar na de valpartij hielp, kan haar maar niet vergeten. De weinige tijd die ze samen doorbrachten was doorslaggevend; Louise is de vrouw van zijn leven. Na twee jaar zoeken, weet hij haar te vinden. Het loopt echter niet zoals hij zou willen.

 

Zonder twijfel is Louise een boek om naar uit te kijken. Intrigerend, goed geschreven en weer met een prachtige cover van MaryDes Designs.