Lieve Kelders

Lieve Kelders is een goedlachse dame met het hart op de juiste plaats. Toch is ze heel hard betrokken bij wat er in haar omgeving en gemeente gebeurt. Vanuit haar positie heeft ze contacten met welzijnswerkers en is ze begaan met mensen die minder welstellend zijn en alle gevolgen die dat met zich meebrengt. Ze heeft voor iedereen een luisterend oor.

Onderschat Lieve niet, ze heeft een enorm organisatietalent en weet van aanpakken. Schrijven is evenwel nog steeds haar passie. Ook in haar nieuwe boek brengt ze de verhalen van verscheidene mensen samen tot één verhaal, vandaar dat het voor velen zo herkenbaar is.

 

Ieder mens is een verhaal

Het boek gaat over een oudere vrouw, Rosa, die dankzij een artikel terug kijkt op de kinder en jeugdjaren van haar kinderen. Zijzelf beleeft in het heden nog heel wat, zoals vallen, operaties, verenigingsleven en zelfdoding van een vriendin. Tegelijk blikt ze terug naar het verleden wat haar kinderen meemaken, zowel persoonlijk als in klasverband. De zoon Dirk, een zeer gevoelig kind, moet heel wat obstakels overwinnen, maar weet steeds de juiste context van een gebeurtenis te overwinnen. Joke, het dochtertje is een stil kind dat opziet naar haar broer en dikwijls zijn sporen volgt. Vele facetten uit het leven komen aan bod, vreugde, blijheid, verdriet, pijn, avontuur, drama, sociaal engagement. Hun drijfkracht om er te zijn voor elkaar is de rode draad in dit verhaal.

Haar vorig boek over de lotgevallen van Roger in Uit de wanhoop groeit de hoop, was een pareltje, gevoelig, emotioneel, maar ook vertederend. We kijken dus met spanning uit naar dit verhaal.

Proficiat Lieve.