Lieve Kelders geëngageerd

Lieve Kelders heeft het na de dood van haar man en zoon niet makkelijk gehad. Dat beschreef ze eerder in haar boek Ontwaken na de dood, een boek over de kracht van geloof. Gelukkig bezit Lieve over een gezonde dosis optimisme die maakt dat ze is blijven inzetten voor de gemeenschap waar ze woont.

Van opleiding is ze kinderverzorgster, bejaardenverzorgster en volgde ze gezinswetenschappen aan de hogeschool.

Al heel haar leven zet ze zich vrijwillig in voor het verenigingsleven. Ze is bijzonder geliefd en een vrouw die van aanpakken weet. Mede hierdoor werd ze verkozen tot gemeenteraads- en OCMW-voorzitter van Wijnegem, bij Antwerpen.

In die hoedanigheid kwam ze nog meer met menselijk leed in aanmerking en zag ze schrijnende toestanden gebeuren die ze zomaar niet over haar heen kon laten gaan. Daar moest een boek over geschreven worden.

 

Uit de wanhoop groeit de hoop, door Lieve Kelders

Uit de wanhoop groeit de hoop is geen droge opsomming van verschillende feiten geworden. Lieve wou een boek dat door iedereen vlot gelezen kon worden, een boek dat mensen inzicht zou geven in de problematiek van geesteszieke mensen. Hoe worden mensen geestesziek en is er nog hoop voor hen.

Daarom schreef ze het boek als een fictieverhaal, gebaseerd op feiten. Het leest dus als een roman met fictieve personages, waardoor de lezer makkelijker inzicht krijgt in wat er omgaat in het leven van de geesteszieke en de familie, vrienden en kennissen rondom hem.

“Roger werd geboren onder een goed gesternte! De weg naar geluk lag voor hem open. Toch al snel zou het tegendeel blijken! Zijn kinderjaren liepen al niet over rozenblaadjes, nog minder zijn jeugdjaren. Hoe ouder hij werd hoe donkerder zijn jonge leven, de wanhoop dreef hem uiteindelijk naar…”

Het is geen depressief boek geworden, maar een boek van hoop, van licht na de duisternis, van een weg vinden naar het geluk waar ieder van ons recht op heeft.

Dat boek brengt ze nu uit samen met Uitgeverij StoryLand en wij kijken er alvast naar uit om met haar samen te werken.
Welkom Lieve, in de steeds groter worden groep van auteurs die voor StoryLand kiezen.