Laura Dirkx

Laura Dirkx is geboren en opgegroeid te Genk waar ze uit een warm nest kwam. Maar dat heeft ze sinds kort verruild voor een leven met haar vriend en de kater Bumi, in de koekenstad Antwerpen. Geïntrigeerd door het menselijk lichaam is ze biomedische wetenschappen gaan studeren. Aan de universiteit van Antwerpen heeft ze haar master in tropische en infectieuze ziektes behaald met grootste onderscheiding en nu is ze doctoraatstudent in het Laboratorium voor Microbiologie, Parasitologie en Hygiëne (LMPH). Daarnaast is het schrijven van een boek de ultieme ontspanning voor haar.

 

Zielsveel

Zielsveel is een Young Adult fictie, geschreven in de ik-vorm, gezien door de ogen van Noé, een 20-jarig meisje dat opgegroeid is in een Huis waar een specifieke opvoeding gegeven wordt gecontroleerd door het Bewind. Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch tijdperk.
Noé leert de vele geheimen en hindernissen van de natuur kennen, hoe moeilijk overleven is, wat honger en koude betekenen maar ook wat vrijheid is. Wat ze niet had verwacht, was het ontmoeten van Arthur. Een donkerharige knappe jongen met een geheimzinnig verleden, hij komt namelijk níet uit een Huis. Hoe langer ze bij Arthur is, hoe sterker haar gevoelens voor hem worden.

Bij de Ziellozen leert ze Lissa kennen, een iets jonger meisje dat hier is opgegroeid. Ze leert over de normen en waarden van de Ziellozen, een groep opgericht om alle gevoelens toe te laten, geen verplichtingen, enkel plezier, ontspanning en liefde. Alles lijkt perfect, tot alles in duigen valt.

Zielsveel bevat alle elementen om dit een schitterend boek te maken waar de lezer zichzelf in kan verliezen. Het is een goed gedoseerde mix van spanning, liefde en emoties. Het bijzondere aan dit boek is dat de auteur de kunst verstaat om, als geen ander, de gevoelens van haar personages op zo’n breekbare manier te verwoorden dat je als lezer meteen met hen connecteert; je betrokken voelt en als het ware gaat sympathiseren of verafschuwen. Hoe dan ook Zielsveel is een beklijvend boek dat je niet loslaat.