Kirsten De Coninck

Kirsten De Coninck (1973) is woonachtig in Hoegaarden en moeder van vier volwassen kinderen. Ze is auteur van Flirten met de hemel (2018) en Lawine (2019), beide uitgegeven bij uitgeverij Het Punt.
Kirsten schrijft over levens die het jouwe of het mijne kunnen zijn, over gebeurtenissen die ons allemaal kunnen overkomen, maar die een tenenkrullend mysterie in zich meedragen.
Verder vind je haar minstens een maal per jaar in de buurt van een alpentop. Ze is ook elke dag buiten te vinden met haar stapschoenen aan en verstilling rondom haar.
Naast schrijver is ze ook visualisator. Ze luistert, analyseert en geeft jou de essentie terug in woord en beeld: graphical recording, visual harvesting. Daarnaast is ze ook datacruncher: data analyseren en teruggeven in verstaanbare taal zodat organisaties en de mensen die er werken in beweging kunnen komen.

Het eind van het feest

Natuurlijk stopt ze zelf niet met feesten en de titel van het boek heeft ook een diepere betekenis. Hierover gaat het:

Wanneer Pieter dertig wordt, wil zijn moeder dat met hem, zijn vriendin en zijn zussen vieren in Valnontey, een Italiaans bergdorp. Onderweg naar hun afspraak besluit hij het nationaal park Gran Paradiso te voet over te steken, maar hij komt nooit aan op de afspraak. Zijn verdwijning stelt de relatie tussen de zussen danig op de proef. Zijn moeder zet haar onrust om in fanatieke voorbereidingen voor het verjaardagsfeest, maar de fundamenten van hun gezin wankelen.

Hendrik belandt in Valnontey op zoek naar de vrouw die hij in de steek liet. Met alleen het vage vermoeden dat ze in het nationaal park werkt, trekt hij de bergen in.

Wanneer Pieter niet terugkeert, schakelt zijn familie de politie in. De jonge, ambitieuze agent die met het onderzoek belast wordt, keert heel veel stenen om en legt heel wat wonden bloot, maar slaagt hij er ook in om Pieter terug te vinden? En wat heeft Hendrik met zijn verdwijning te maken?

 

Kirsten heeft een aangename schrijfstijl. Ideaal om met dit boek op een rustige plek plaats te nemen en het verhaal, dat overigens vanaf de eerste bladzijde blijft boeien, over je heen te laten komen.
Spanning, liefde, romantiek en mysterie, het is heel moeilijk om dit verhaal een etiket  op te kleven. Geniet dus maar gewoon van al wat er gebeurt in het prachtige decor van de Alpen.
We wensen Kirsten van harte welkom bij StoryLand.