K.T.STERLING FANTASY VAN DE BOVENSTE PLANK

K.T Sterling woont, samen met haar man en driejarig dochtertje in Baasrode, Oost-Vlaanderen.
Inspiratie om te schrijven komt uit haar eigen leven. Haar kindertijd was hard, daarom vluchtte ze in de fantasiewereld van boeken. Na een tijdje was dat niet genoeg meer en is zij haar eigen fantasiewereld beginnen schrijven.
In al haar verhalen zit een deel van haarzelf, een deel van haar hart en ziel. Ernest Hemingway zei het ook: “Write hard and clear about what hurts.”

Door contact met schrijfster Pen Stewart en door haar advies op te volgen, heeft ze zich eerst toegespitst op schrijfwedstrijden. Intussen zijn er al twee kortverhalen van haar gepubliceerd via uitgeverij Keytree. Met de verhalenbundels: “Magie en tovenaars” en “In the end” en heb ik via de Waterloper verhalenwedstrijd de Stormvloedkering prijs gewonnen.
Samen met collega schrijfster Ellen Kusters heeft ze de verhalenbundel ‘Duistere geheimen’ geschreven. Deze is uitgegeven via Brave New Books.

 

MEERMINTRANEN IS EEN BOEK DAT JE NIET NEERLEGT

Al wat ze wil doen, is schrijven. Ze wil de wereld kleuren met mooie, spannende verhalen en sterke personages. De lezers even de realiteit laten vergeten en hen meevoeren naar andere werelden.

Met haar nieuwste boek “Meermintranen” zal haar dat best lukken.

Het boek gaat over Rosalie Andersen; zij is een hardwerkende jonge vrouw die zichzelf vaak voorbij steekt. Ze werkt hard, soms té hard om zichzelf te bewijzen, maar ze is des te gelukkig met haar vriendin, Josie. Hoewel haar moeder al te vaak een stokje voor haar geluk steekt, iets dat Rosalie maar moeilijk kan slikken. Op een dag krijgt ze te horen dat haar grootmoeder is gestorven. Samen met haar moeder rijdt ze naar het meer waar haar grootmoeder woonde. Daar ontdekt ze meer dan alleen herinneringen uit haar jeugd. Ze ontdekt dat ze in werkelijkheid een meermin in, gebonden aan het meer. Plots staat haar echte broer voor de deur van het huisje en eist haar op.
Ze gaat met hem mee onder water. Daar ontmoet ze haar onderwaterfamilie en wordt voor het eerst in haar leven aanvaard zoals ze is. Ze is niet langer “anders” of “vreemd”. Er is ook geen stress en er zijn geen verantwoordelijkheden en dat vindt ze heerlijk. Steeds vaker trekt ze naar het meer toe en vergeet ze haar vriendin en de verantwoordelijkheden van elke dag. Rosalie komt tussen twee vuren te zitten. Toch moet ze haar hoofd erbij houden want een inspecteur onderzoekt de dood van haar grootmoeder en wanneer kwaad opzet wordt vermoed, komt zij in in zijn vizier terecht.
Rosalie zal moeten inzien dat ook onderwater niet alles rozengeur en maneschijn is voordat ze zichzelf en haar geliefden in gevaar brengt, of erger nog, voor altijd verliest

Meermintranen is een prachtig fantasy boek zolang Rosalie onder water is. Zodra ze boven water is heeft het boek meer weg van een detectiveverhaal. Het boek zit vol verrassende wendingen en blijft boeien van begin tot eind. Spannend, diep menselijk en bovenal fantastisch. Moeilijk om neer te leggen dus.

Ze koos voor Uitgeverij StoryLand om haar boek uit te brengen en wij zijn dan ook bijzonder fier en trots om met haar te mogen samenwerken.