Johan De Laet en zijn bangelijk thrillerdebuut Turbine

Elke week krijg ik vele manuscripten onder ogen en er is zeker talent onder de schrijvers, maar op een dag kreeg ik deze eerste paragraaf te lezen:

“De eerste man zakte in elkaar en viel neer op de grond. De knal suisde door de kamer. Een fractie van een seconde keek Cong naar de loop van zijn pistool. Een witte rookpluim verliet de loop. Zonder aarzeling richtte hij opnieuw. Die tweede moest er ook aan. Opnieuw luidde er een knal. Geen getuigen meer.”

 

Dat noem ik met de deur in huis vallen. Meteen de aandacht trekken en met een rotvaart de lezer meesleuren in een boek vol actie.

Johan De Laet heeft na twintig jaar actief te zijn in de ICT wereld zijn carrière even op pauze gezet om, onder andere, aan dit boek te werken. Hij en ik zijn van overtuigd dat zijn debuut de lezer uitermate zal boeien. Ondertussen heeft hij  ook zijn diploma scenarioschrijven behaald en probeert hij daar de eerste stappen in te zetten.

Maar wij zijn natuurlijk in de eerste plaats blij dat hij deze thriller via StoryLand uitgeeft.

 

Waarover gaat Turbine

Mark Vandeput, professor aan de Universiteit Antwerpen, start een project dat zich richt op getijdenenergie in de Schelde. De site wordt klaargemaakt en de eerste proefboringen zijn gebeurd. Dat is niet naar de zin van Cong Tsang, hoofd van een belangrijke Chinese misdaadfamilie. Die heeft lang geleden op de uitgekozen site een aantal lijken verborgen. Cong probeert Mark met harde hand te overtuigen het project op deze locatie stop te zetten. Onder de indruk van de dreigementen, zoekt en vindt Mark raad bij Stijn, zijn trouwe assistent. Wanneer een uitnodiging om te presenteren op het internationale EWTEC congres (European Wave and Tidal Energy Conference) in Marks mailbox terecht komt, lijkt dit voor Mark de ideale gelegenheid om aan zijn belagers te ontsnappen. Samen met Stijn en Linda, een collega aan de universiteit waarmee Mark in het verleden een passionele relatie heeft gehad, vertrekken ze richting Berlijn. Congs ongenoegen is groot wanneer hij moet vaststellen dat Mark toch geen gevolg geeft aan zijn eis. Hij besluit een versnelling hoger te schakelen.

Wat volgt is actiethriller die je geen seconde verveelt. Een rollercoaster aan gebeurtenissen die je meesleurt van de ene spetterende scene in de andere. Kortom: een boek om naar uit te kijken.

Van harte welkom bij StoryLand Johan.