Vivian Helena

 

Vivian Helena woont in Schoten, is werkzaam als diëtiste en als je de nummerplaat op haar auto mag geloven is ze altijd “Happy”. Ik ken haar als positief denkend en iemand die van aanpakken weet. Met Vivian gaat het vooruit, iemand die geëngageerd is, die de koe bij de horens vat en iedereen in haar kennissenkring betrekt bij wat zij belangrijk acht. Het is een zegening voor een uitgeverij om onder haar auteurs iemand als Vivian te mogen hebben. Iemand die haar positiviteit uitstraalt op haar collega-auteurs, die meedenkt en ideeën aanreikt. Maar er is ook een wisselwerking, en dat is vooral te danken aan de samenhorigheidssfeer die je enkel bij StoryLand zal terugvinden. StoryLand organiseert regelmatig events waar de bij haar aangesloten auteurs elkaar kunnen ontmoeten en daardoor ook met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Hierdoor ontstaat een soort kruisbestuiving. Auteurs gaan elkaar ondersteunen, informeren en helpen.
Dat dit ook Vivian in haar schrijven stimuleert blijkt uit de release van haar tweede boek.

 

IJskoud gedumpt

Zonder twijfel heeft Vivian Helena met IJskoud vermoord heel wat lezers weten te boeien. Dat zal zeker ook het geval zijn met haar nieuwste boek: IJskoud gedumpt.

Het skiseizoen in het Franse Avoriaz loopt ten einde. Het was een veelbewogen winter voor de mensen in het skidorp, en al helemaal voor Kate. Het gruwelijke avontuur in de sneeuwstorm achtervolgt haar nog steeds en ze heeft veel te verwerken. Het contact met Tristan, dat eerst zo veelbelovend was, verloopt totaal anders dan ze gehoopt had. Dan wordt ze door de politiecommissaris van Avoriaz hoogstpersoonlijk uitgenodigd om het seizoenseinde mee te vieren. Een volledig betaalde reis, een paar dagen skiën en een leuk slotfeest: Kate kan dit niet weigeren en ze reist met haar beste vriendin af. In het skidorp ontmoet ze JP, de zoon van de commissaris, die met een bijzonder verleden worstelt. Als er tijdens het feest een meisje vermoord wordt, neemt haar vakantie een compleet andere wending.

 

IJskoud vermoord is echt “cool” en belooft weer een spannend boek te worden, maar je zal nog wel even moeten wachten tot het najaar van 2022 om het te lezen. Toch iets om naar uit te kijken.