Gids naar Nergens

Vorig jaar lanceerden we Gids naar Nergens van Ruben Sinnaeve. Het fantastische verhaal van Lieze in een wereld vol mysterieuze wezens waar ze zowel vrienden als vijanden maakt. Het was een spectaculair verhaal met een rollercoaster aan vreemde gebeurtenissen. Actie van begin tot einde, en net dat einde had een serieuze cliffhanger ingebouwd. Er moest dus wel een vervolg op komen. En dat is er nu.

Ruben Sinnaeve studeert fysica en heeft een levendige fantasie. Het is deze combinatie die Lieze, het hoofdpersonage van zijn boeken, steeds weer uit benarde situaties redt. Het is dan ook leuk meegenomen dat je ook wat uit deze boeken leert, al is het toch wel vooral entertainment van de bovenste plank.

Over Eindige Hemel

Na de gebeurtenissen in ‘Gids naar Nergens’ lijkt alles hopeloos voor Lieze, die ver van huis voor dood was achtergelaten. Met haar verstand, pure wilskracht, en hulp van haar vrienden, staat ze terug op om een weg naar huis te zoeken.

Hoe ver ze ook gaat, haar doel lijkt altijd net buiten bereik. Zowel tegenslag als steun komen soms uit onverwachte hoeken, waar ze ook heen gaat. En Nergens blijft hoe dan ook vol verrassingen.