Als een politierechercheur een boek schrijft

Hans J. Russelle is geboren in Veurne maar sedert elf  jaar woonachtig net over de grens in Nederland, in de buurt van Sluis. Waar leven nog kan in een ritme om van te genieten en om er boeken te schrijven.

Beroepshalve is hij hoofdinspecteur, rechercheur bij de lokale politie Damme/Knokke-Heist.
Met een carrière van meer dan 25 jaar heeft Hans al heel wat meegemaakt in zijn leven en dat heeft hem geïnspireerd om zijn eerste boek uit te brengen. Alhoewel dit fictie is, kan je wel raden dat veel in zijn boek gebaseerd is op voorvallen uit de praktijk. Dit maakt zijn boek geloofwaardig en accuraat.

Steek angst in je vijand

Anno 2002. Jack is een gescheiden politierechercheur uit de regio Veurne – westkust. Het is niet evident om zijn werk te combineren met de deeltijdse opvoeding van zijn negenjarige zoon Sammy. Axel is zijn beste vriend en tevens collega bij de recherche.
Aan de andere kant van de Belgische kust woont Rachel, een gescheiden vrouw met haar twee dochters. Samen met Juliette en Jennifer en haar twee Jack Russels probeert ook zij haar leven weer op de rails te krijgen in Knokke-Heist. Zij opent haar eigen roomijszaak en krijgt hierbij veel steun van haar broer en twee zussen. Een toevallig een radiospotje van een datingsite brengt hen samen, het begin van een mooie en spannende relatie. Hierbij vindt iedereen wel ergens zijn plekje in het nieuwe evenwicht.
Wanneer Jack en Axel worden ingeschakeld om een roofoverval op het nichtje van de Procureur te onderzoeken, komen ze op het spoor van Bogdan Petrov, een meedogenloze crimineel. Maar heeft hij daar wel iets mee te maken?
De prille liefde tussen Rachel en Jack komt echter onder druk te staan wanneer Bogdan uit is op wraak en angst in zijn vijand wil steken. Hij stelt namelijk Jack verantwoordelijk voor de dood van zijn broer. Zo ontstaat er een bloedstollend kat-en-muisspel, waar de prooi de jager wordt en omgekeerd. Wie wint uiteindelijk de race tegen de klok? Van het noorden van Frankrijk tot tegen de grens met Nederland, van Brussel tot Blankenberge, wie is er nog veilig?
Een realistisch misdaadverhaal met herkenbare situaties en hopelijk ook grappige momenten. De hoofdpersonages zijn mensen zoals jij en ik, geen superhelden, gewoon mensen met gevoelens, angsten en twijfels zoals iedereen.

Hans heeft een vlotte schrijfstijl alsof je naar een film kijkt. Vanaf de eerste bladzijde neemt hij je mee in een ijzingwekkend verhaal dat je niet loslaat. We zijn maar wat blij dat hij StoryLand gekozen heeft om zijn boek aan een ruimer publiek kenbaar te maken.  Verwacht eind oktober.