H. G. Plecker

H. G. Plecker is een man die van alle markten thuis is. Hij was leraar accountancy boekhouden, zaakvoerder in een eigen bedrijf en actief in de politiek. Hugo woont in Knokke-Heist, is een man met een hart voor andere mensen, heeft steeds een luisterend oor en is bijzonder aangenaam om mee te praten.

Nu maakt hij zijn debuut als ervaren burger, vóór en tijdens het Corona tijdperk.  Hij beseft maar al te goed dat fictie en realiteit niet ver uit elkaar liggen. Als “Stel dat…” of “Wat als…” door je gedachten spelen is dat veelal de aanzet tot het schrijven van een goed boek. Als je dan nog zelf in de zakenwereld thuis bent en je research kan voorleggen aan mensen die specialisten zijn in hun vakgebied, dan wordt plots zo’n boek wel heel reëel.

 

 

DE WUHAN CONNECTIE

 

Keith Brindel is CEO van het succesvol pharma bedrijf BPVV Coop, met als hobby een gedreven liefhebber van de duivensport.

Wat heeft het ene met het andere te maken? Voor de pharma activiteit heeft hij een Chinese partner die een topman is bij de Chinese Communistische Partij. Voor de hobby activiteit heeft hij twee Chinese vrienden die topduivenmelkers zijn en geroemd in alle continenten. Van Wuhan tot in Brussel is de spanning te snijden.

Zijn Adjunct J.C. Malva ervaart echter dat zijn CEO een duister kantje heeft dat gevaarlijk wordt als men ‘de kat bij de melk zet’. Bij hem houdt dat letterlijk in ‘het vaccin bij het virus zetten’. De bijwerkingen beschouwt hij als normale collateral damage, waarbij de ernst doorkruist wordt met ironie en droge humor.

 

Hugo koos ervoor om zijn boek uit te geven via StoryLand en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We heten hem dan ook van harte welkom in de steeds groter worden groep van auteurs die bij StoryLand reeds hun plek gevonden hebben.