Guido Hamerlinck geeft “De aanslagen” uit via StoryLand

Guido Hamerlinck  is 59 en woont in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. Hij schreef zijn eerste spannende thriller en wat voor één.  Het verhaal gaat over de moord op 5 Iraanse nucleaire wetenschappers, uitgevoerd door de Mossad (de Israëlische buitenlandse geheime dienst) tussen 2009 en 2019. Maanden research is er aan voorafgegaan.

De aanslagen

Het verhaal is fictie, maar het is gebaseerd op waargebeurde feiten die plaatsgevonden hebben
in Iran tussen 2010 en 2020, maar het is geen droge opsomming van feiten. Guido heeft er een hoog thrillergehalte aan gegeven door met fictieve personages te werken.

De waargebeurde feiten zijn de liquidaties van 5 Iraanse nucleaire wetenschappers in opdracht van de Israëlische regering, met medeweten van de Amerikaanse regering. De liquidaties zijn uitgevoerd door de Mossad, de Israëlische buitenlandse geheime dienst.

De Iraanse wetenschappers zijn allen aangesteld door de Iraanse overheid om kernraketten
te ontwikkelen, voortbouwend op de kerntechnologie die het land heeft om elektriciteit op
te wekken voor burgerdoeleinden.

De moord op de wetenschappers is uitvoerig in de pers gekomen, zowel in de Westerse pers (vb. New York Times – Washington Post – Haaretz in Israël – Le Monde – The Guardian – De Morgen – VRT News), als in de Iraanse pers (vb. Mehr News – The Teheran Times ). Het boek dat Guido geschreven heeft is gebaseerd op alle kranten-artikels die hij gelezen heeft in voornoemde kranten en nog veel meer. Bijvoorbeeld heeft hij ook documenten gevonden uit de archieven van het Witte Huis die verwijzen naar de moorden. Bovendien verwijst hij op sommige momenten naar een persconferentie gegeven door voormalig president Obama.

Guido Hamerlinck heeft een vlot leesbare schrijfstijl. Dit is weer een boek waarmee je knusjes in je zetel kan kruipen en het als een film voor je kan laten afspelen. Boeiend van begin tot einde.

Welkom bij StoryLand, Guido.