We geven je geen broodkruimels maar de volledige bakkerij.

Het is misschien een boutade maar je kan er niet omheen dat auteurs in Vlaanderen heel beperkt of zelfs niet vergoed worden voor hun werk. Maanden soms jaren hebben aan hun boek gewerkt, research gedaan, personages vormgegeven, karakters uitgewerkt, hoofdstukken herschreven en veel slaap gemist. En uiteindelijk ontvangen ze van hun uitgeverij een schamele 8% royalty’s, en hebben ze wel inmiddels alle rechten overgedragen.

Broodkruimels zijn het, niet meer dan dat. Ik weet het, auteurs schrijven veelal voor de eer, maar uiteindelijk is het hun geesteskind en hebben ze, volgens ons, recht op een billijke vergoeding en vooral het behoud van al hun rechten op het werk dat ze geleverd hebben.

StoryLand is een gloednieuwe en volwaardige uitgeverij ontstaan uit de samenwerking van ervaren mensen die het grootste respect hebben voor auteurs. Als we dus zeggen dat we hen de volledige bakkerij geven, bedoelen we dat we auteurs 100% van de winst geven en al hun rechten laten behouden.

Als een filmproducent interesse heeft om jouw boek te verfilmen, dan verwerf je daar alle inkomsten van. Als je merchandising voor jouw boek zou willen ontwikkelen, dan zijn de opbrengsten daarvan volledig voor jou.

We zijn een volwaardige uitgeverij, produceren jouw boek, zorgen dat het bijna overal verkrijgbaar is, en doen de promotie errond. Maar daar houdt de vergelijking op. Wij werken tegen een vaste vergoeding, niet meer of niet minder, alle winst gaat naar de auteur. We werken in opdracht van de auteur en deze kan, zo hij dit wenst, na 6 maanden reeds een einde maken aan de overeenkomst met behoud van alle rechten.  6 maanden om ons de mogelijkheid te geven onze kosten terug te verdienen en om de auteur te bewijzen dat we zodanig hard voor hem werken dat het lucratiever voor hem is om ons langer als zijn agent aan te duiden.

Wij behartigen jouw belangen en we doen dat op een heel open en transparante manier. Elke aangesloten auteur krijgt een persoonlijke pagina op onze website waar je steeds op kan volgen in welke fase we met jouw project staan. Daar worden ook de kosten en de opbrengsten genoteerd.  Mocht je dan nog vragen hebben, dan kan je steeds met ons contact opnemen. We zijn er voor jou.

Maar we verschillen nog in meer van een klassieke uitgeverij. De meeste uitgeverijen hebben teveel kosten (teveel personeel, teveel tussenpersonen) daarom wordt er bezuinigd op de meest elementaire dingen. Bijvoorbeeld: boekomslagen. Al gemerkt dat de boekomslagen bij de meeste uitgeverijen enkel knip en plakwerk zijn? Meestal niet meer dan een afbeelding met een titel erover. Verdient jouw werk dan niet beter? Wij menen alvast van wel. Daarom werken we samen met MaryDes Designs. Zij wonnen al meer dan 25 internationale boekomslag wedstrijden en werden genomineerd voor de Da Vinci Eye award 2019, zowat de Golden Globes voor de cover designers. Elk werk dat zij leveren is een echt kunstwerkje dat opvalt en rekening houdt met de marketing van jouw boek.  (Lees er meer over op hun website: https://marydes.eu)

Samen met hen leveren we echter een veel uitgebreidere dienstverlening dan andere uitgeverijen. We geven je materiaal dat je kan gebruiken op sociale media, kunnen boektrailers realiseren, organiseren we boekvoorstellingen op een professionele manier en veel meer. We zijn constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om jouw boek te promoten, het optimaal in de kijker te zetten, en jouw naambekendheid te verhogen.

StoryLand kan jouw uitgeverij en agent in één zijn. Als jij dat wilt en als jij echt de vruchten van jouw harde werkt wilt plukken. Stuur ons daarom vandaag nog jouw manuscript en misschien heb jij de volgende bestseller in handen.