Erik Persoons

Samen met zijn echtgenote Rita woont Erik Persoons in het landelijke Peer. Zijn hele leven is hij al geïnteresseerd geweest in kunst en cultuur, literatuur, theater, dans en muziek tot het gepassioneerd schrijven van blijspelen en romans.

“Tijdens mijn vijfentwintig jaren zeer actieve dienst in het verenigingsleven en als oprichter en jarenlange bezieler van een jongerenbeweging, heb ik altijd één belangrijke eigenschap voor ogen gehouden: luisteren.

Al de informatie die ik zo vergaarde, gebruikte ik om enkele theaterstukken voor jeugd te schrijven en te regisseren.”

Erik Persoons is eveneens de bezieler van het Grote Schrijfexperiment, waarin hij telkens samen met 100 jongeren een boek schrijft. Het is de beste manier gebleken om jongeren te motiveren met taal bezig te zijn, te schrijven en vooral meer te lezen.

De bibliografie van Erik is indrukwekkend. Thrillers, romans en jeugdboeken, Erik is een gepassioneerd schrijver.  Samen met Uitgeverij StoryLand brengt hij een nieuwe reeks boeken uit voor jongeren en jongvolwassenen.

 

De Safari Sisters

In de Safari Sisters beleven 2 zusjes de meest waanzinnige avonturen. Ze zijn 14 en 12 jaar oud, maar doorheen de reeks van 8 boeken evolueren ze ook in leeftijd. In het achtste en laatste avontuur zullen ze ongeveer 18 en 16 jaar zijn. Hiermee evolueren ook hun karakters, doorlopen ze hun puberjaren met ups en downs en zullen verschillende thema’s waarmee ook lezers, of ze nu in deze leeftijdscategorie zitten of niet, zich kunnen vereenzelvigen of in herkennen.

 

De Safari Sisters en de diamant van Katana

De diamant van Katana is het eerste deel in de reeks waarin de Safari Sisters spannen avonturen beleven.

Het is een eeuwenoud gebruik in het Afrikaanse land Zaimbé* dat bij de troonsopvolging de diamant van Katana, symbool van het vorstenhuis, aan het volk wordt getoond. Ook prins Nzolé Zuberi zal binnenkort deze traditie in ere houden en de diamant aan de bevolking laten zien.

Een machtige organisatie wil echter een staatsgreep plegen en de diamant stelen.

Juno en Zarah, respectievelijk 14 en 12 jaar oud wonen samen met hun ouders, biologen, in Kenia. Zij komen, door de kapriolen van een brutaal aapje, totaal onverwacht in het bezit van de diamant.

De Safari Sisters, zoals ze zichzelf noemen, worden door een misdadig team achtervolgd, gekidnapt en gescheiden van hun ouders.

Een bloedstollende race tegen de tijd begint.

Ze beleven de spannendste avonturen als ze proberen te ontsnappen. Geholpen door vrienden, begint een avontuurlijke en gevaarlijke tocht door de Afrikaanse wildernis …

 

* ’Zaimbé’ is een fictief land ontsproten uit de fantasie van de schrijver

 

We kijken ernaar uit om samen met Erik dit project te kunnen realiseren.