Fantastisch! Eindelijk nog eens een (voorlees)boek jongere lezers.

We verwelkomen Eric Kerkhove

Hij is geboren in 1954. Hij is afgestudeerd als Doctor in de Wetenschappen, richting Natuurkunde. Na een academische carrière aan de UGent heeft hij ongeveer 30 jaar als IT-Projectleider bij Belfius-bank gewerkt (vroeger Het Gemeentekrediet, Dexia). Bij zijn officieel pensioen is hij zich volop gaan toeleggen op zijn jeugddroom: het schrijven van verhaaltjes en sprookjes. Als jongen van tien was hij al bezig met het schrijven van verhalen, en hij is dat eigenlijk altijd blijven doen. Als jonge vader kon hij zijn kinderen eindeloos boeien met vertellingen. Het vertellen en schrijven is dan ook altijd zijn grote passie geweest.
Hij heeft eerder al twee bundels gepubliceerd met verhaaltjes en parabels en heeft sinds eind november 2019 ook een dagelijkse blog met zijn “averechtse” kijk op de actualiteit.

Erik Kerkhove brengt het boek Betoverd door prinses Liese uit via StoryLand. Wat het boek ook uitzonderlijk maakt, zijn de illustraties. Het boek is verrijkt met unieke tekeningen van zijn zoon Wim Kerkhove, speciaal voor deze verhaaltjes gemaakt.

Prinses Liese

 Wim Kerkhove

Wim Kerkhove is geboren in 1986. Hij is afgestudeerd als Industrieel Ingenieur Bouwkunde. Maar zijn eerste grote liefde ging toch uit naar de Japanse Manga. Wat heel sterk tot uiting komt in zijn tekenstijl, en dus ook in de illustraties voor deze verhaaltjes en voor die van de andere verhalenbundels.

 

Betoverd door Prinses Liese

“Betoverd door Prinses Liese” is een bundel vrolijke verhaaltjes en sprookjes over Prinses Liese. Prinses Liese is een jong meisje met magische krachten, die ze zelfs al vóór haar geboorte vertoonde, maar die haar af en toe flink in de problemen brengen. Met haar wonderlijke gaven bestrijdt zij het leed en het kwaad in de wereld. Haar beste vriend is haar speelse hond Daniël-san. Haar grootste vijand is de hebzuchtige Koning Vlad van het machtige buurland Corona.
De verhaaltjes zijn vooral bedoeld voor kinderen vanaf 10 à 12 jaar, maar ook voor (jong)volwassenen met een levendige fantasie, die willen wegdromen bij een sprookje.
Dit is een verhalenbundel met heel aparte en unieke verhaaltjes. Het is geschreven met een humoristische knipoog naar de realiteit, en daarom ook voor volwassenen genietbaar en herkenbaar. De sprookjes vertellen over het (niet zo) alledaagse leven van de prinses, vanaf haar geboorte tot haar achttiende verjaardag.
Het aparte aan Prinses Liese is ook dat zij toch een gewoon opgroeiend meisje is, al is ze dan een prinses met magische gaven. Haar belevenissen zijn heel herkenbaar voor iedereen die een dochter of een zuster heeft, en eigenlijk voor alle jonge vrouwen die zich hun jeugd herinneren: Liese is soms een beetje koppig en eigenzinnig, maar ze heeft vooral een heel warm hart.