Lief voor jezelf

 

“De wereld heeft nood aan meer zelfzorg en zelfliefde. Nog een boek hierover is geen overbodige luxe. Iedereen die ik tegenkom, bevestigt dat we het allemaal wat meer kunnen gebruiken. Wanneer ik naar de wereld om me heen kijk, voel ik dat veel situaties inzake stress en problemen kunnen worden opgelost met meer zelfzorg en zelfliefde. Het zou veel mensen alleszins deugd doen. Met meer zelfzorg en zelfliefde zullen velen zich beter ondersteund voelen in het leven.
Dit boek is mijn bijdrage aan de wereld om anderen te inspireren en te steunen op hun weg naar meer zelfzorg, zelfliefde en plezier in hun leven. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen het recht heeft volledig zichzelf te zijn en een leven te hebben vol plezier, genot en voldoening. Zelfzorg en zelfliefde implementeren in je leven is een manier om dit te bereiken.”

 

Ellen Hartl

 

Spiritualiteit doordrenkt het leven van Ellen Hartl. Het is één van haar passies. Ze ervaart de kracht, liefde en wijsheid door met de cyclus van de maan en de seizoenen mee te leven.  Ellen geeft lezingen, workshops en voordrachten over zelfzorg en zelfliefde waaruit vrouwen kracht kunnen putten en meer voller kunnen genieten van het leven. En dat doet ze onderbouwt want ze volgde zelf vele opleidingen:

  • 3 jarige opleiding Intuitieve Ontwikkeling (2005)
  • 2 jarige opleiding Moderne Natuurreligie (2012)
  • Autodidactisch en empirische ervaring
  • Bachelor in Communicatie (2005)
  • Bachelor Herborist (2009)
  • Erkend Massagetherapeut (2011)

 

In haar boek: Lief voor jezelf, geeft Ellen Hartl de inzichten en wijsheid die ze zelf gedurende haar leven heeft vergaard. Ze geeft haar mening over hoe ze de dingen met betrekking tot zelfzorg en zelfliefde ziet. Ze heeft het, onder meer,  over aandacht voor je lichaam, gegrond in het leven staan, jezelf de ruimte geven die je verdient, je eigen tempo houden, je lichaam aanvaarden en ervan houden, emoties voelen, pijn verwerken, jezelf voeden met positieve gedachten, je intuïtie volgen en vertrouwen, en veel, veel meer.  Lief voor jezelf is een doe-boek, met meditatie, techniek, rituelen en oefeningen.