Dorien Van Gelder

Dorien Van Gelder, is 27 jaar oud en woont in Affligem. Zo’n kleine 1,5 jaar geleden begon zij aan haar grootste droom: het schrijven van een (jeugd)thriller. En anderhalf jaar – en bloed, zweet en tranen – later, is haar manuscript eindelijk klaar. Zij is helemaal klaar om in de voetsporen van haar opa te treden, Wim Van Gelder, die een honderdtal boeken op zijn naam heeft staan.
Met Vijf minuten voorsprong schreef Dorien een jeugdthriller van formaat.

 

Vijf minuten voorsprong

Vier vrienden reizen samen af naar een verlaten eiland ter hoogte van Zuid-Thailand. De interesse van de groep voor het eiland komt voort uit een bizarre, donkere geschiedenis die erachter schuilt. Wanneer echter een van hen in de problemen raakt, blijkt de geschreven geschiedenis slechts een deel van het eiland – en de geheimen van de vier vrienden – prijs te geven. Het gevolg? Een bloedstollend kat- en muisspel waarbij er hoe dan ook slachtoffers zullen vallen. Wie overleeft om de geschiedenis na te vertellen?

Heel concreet gaat het over een vrienden die samen op reis gaan en de meest spannende avonturen beleven waaronder wilde achtervolgingen, intriges en gebroken vriendschappen. Is de groep wel bestand tegen deze waanzin of is het allemaal niet wat het lijkt? Zullen nieuwe romances kunnen uitgroeien of zullen onderlinge twisten elke poging in de kiem smoren?  Lees dit spannende boek van Dorien Van Gelder en je komt het allemaal te weten.

Naast ijzingwekkend spannend is het verhaal ook erg romantisch: een ijzersterke, onmogelijke liefde tussen twee meisjes wordt pas verzegeld in het heetst van de strijd, wanneer alles al verloren lijkt. De meerdere LGBTQ-verhaallijnen zijn niet alleen erg belangrijk voor haar, maar volgens haar ook voor vele (jonge) lezers die zich in de verschillende personages herkennen en hier misschien zelfs een soort ‘rolmodel’ in kunnen zien.