Volgens Nbd Biblion  is De Zalige Moordenaar van Raymond Rombout een echte aanrader.

Nbd Biblion is de overkoepelende organisatie van Nederlandse bibliotheken. Enige tijd geleden publiceerden zij volgende recensie over “De Zalige Moordenaar” en hun advies naar de bibliotheken:

Betreft Rombout, Raymond / De zalige moordenaar : een Arturo Dias misdaadverhaal – EAN 9781916268531
datum 12 augustus 2020

De zalige moordenaar : een Arturo Dias misdaadverhaal / Raymond Rombout. – Wommelgem : UitgeverÐ
StoryLand, [2020]. – 404 pagina’s ; 23 cm.
Mark Van Lancker vertoonde bij de vele moorden die hij als huurling pleegde in onder andere Rwanda geen enkele emotie, heeft nog slechts enkele maanden te leven en besluit nog één laatste opmerkelijke daad te stellen: hij wordt de eerste seriemoordenaar van Mechelen. Na een uitvoerige studie van het fenomeen heeft hij zijn modus operandi ontdekt: hij besluit de Acht Zaligheden uit de Bijbel te volgen en ensceneert zijn moorden.

De politie staat voor een raadsel en moet tegen haar zin samenwerken met de bekende privéspeurder Arturo Dias en een Amerikaanse profiler. Meer moorden volgen met een lichtjes afwijkende
werkwijze. Een copycat aan het werk? Het wordt een race tegen de tijd om de rest van de acht geplande moorden te vermijden.

Een goed gestructureerde plot met vooral in het begin veel flashbacks naar de genocide in Midden-Afrika, korte hoofdstukjes en een wisselend vertelperspectief zorgen voor een vlotte
vooruitgang. Verder dragen een aantal cliffhangers die de lezer op het verkeerde been zetten en goed uitgewerkte hoofd- en nevenpersonages bij tot veel leesplezier. Een aanrader. Deel in een reeks rond Arturo Dias.

Recensent: C. Vandenbroucke