Ruben Jacobs

 

Maak kennis met de jongste auteur van StoryLand. Ruben Jacobs is 17 en heeft een prachtig fantasy-boek geschreven. Ruben is verzot op geschiedenis leest graag historische thrillers en de Shahnameh, waarin de Perzische geschiedenis/mythologie is gebundeld door Ferdowsi (10e-11e eeuw). Verder is hij ook sportief, gaat regelmatig lopen en beoefent Kung-Fu.

 

De tweede kans

Stel dat er een tweede wereld, parallel aan de onze bestaat, met enkel een tijdsverschil. Veronderstel ook dat je een portaal vindt die je naar deze wereld kan brengen, alleen kom je daar in de tijd van de Romeinen terecht. Wat ga je doen als je weet hoe je de geschiedenis van deze wereld gaat verlopen?

12de eeuw. De geschiedenis herhaalt zich deels. Iedereen die ooit geleefd heeft krijgt nog een kans om zich te bewijzen. De wereld is hetzelfde, maar er is een groot verschil: de vidar, een bloem die mensen honderden jaren in leven kan houden. Op deze manier worden de meest succesvolle wereldleiders zoals Caesar, Karel de Grote, Ardashir, Chandragupta, Taizong, Dzjengis Khan en nog vele anderen quasi onsterfelijk en leiden ze hun rijk veel verder de geschiedenis in.
Het hoofdpersonage is de zoon van een tijdreiziger en beschikt over veel meer kennis, wat hem een machtig man maakt, die veel goed, maar ook kwaad kan doen.

 

Qua originaliteit kan dit boek tellen. Boeiend van begin tot einde. Ruben Jacobs heeft hiermee nog een pareltje voor de fantasieliefhebbers voortgebracht.

 

Welkom bij StoryLand, Ruben.