Daniël van den Hurk

 

Maak kennis met Daniël van den Hurk. Als kind wilde hij al boeken schrijven over de dieren, maar had toen geen flauw benul over wat er nog niet geschreven was. Hij is kerkelijk opgevoed en het christendom werd hem met de paplepel ingegoten. Daarnaast had hij een heel sterk geloof in een andere kracht, die in de kerk als God werd benoemd. Deze kracht komt van de natuurlijke wereld, die ons naast materie ook inzicht geeft in de energie die daarbinnen leeft.
Hij ging naar school omdat het gangbaar was en omdat het verplicht was, maar hij was liever in de natuur. Na mijn scholing was hij zeer blij dat defensie hem riep vanwege de dienstplicht. Hij is immers de oudste van 5 kinderen.
Uit eigen vrije wil diende hij bij het korps commandotroepen in. Daarna koos hij voor de politie en na zijn politieopleiding in 1980 werd hij tewerk gesteld in Best. Ik heb ongeveer 11 jaar gewerkt bij een rechercheafdeling, die geheime missies vervulde.
Inmiddels is hij gepensioneerd en heeft hij de tijd aan zijn zijde.

Wat in zijn leven altijd belangrijk is geweest, is de ruimte tussen woorden. Hij is altijd op avontuur gegaan en heeft paden bewandeld die werden verboden. Hij wist dat er meer was dan alleen wat bekend was en wat bewezen kon worden.
Ik zijn boek ‘De zoektocht naar een visioen’ beschrijft hij ook enkele fasen van zijn leven.

 

De zoektocht naar een visioen

of de spirituele reis naar de essentie van dromen

 

De zoektocht naar een visioen neemt je mee op een spirituele reis, om je buitenzintuigelijke waarnemingen tot leven te wekken waardoor je weer geloof gaat hechten aan jouw ware natuur.
Jij bent de ontdekkingsreiziger en de essentie van je ziel geeft je leiding. Je verleden heeft vele zaadjes voortgebracht, die nu op het punt staan om uit te bloeien tot een weelderige tuin vol prachtige bloemen. Dit boek beschrijft de uitdaging om je leven een andere wending te geven. Deze uitdaging zijn je hartverlangens, die de essentie vormen van jouw bestaan. Je leert contact maken met de kracht van onvoorwaardelijke liefde, waardoor je jezelf kunt vergeven voor de momenten dat jij jezelf niet vertrouwde.

Dit boek is geschreven vanuit de energie van de natuurlijke wereld, die je bewust wil maken van jouw unieke kracht. Door middel van oefeningen herstel je het contact met je lichaam, waardoor je relatie met je Hart wordt versterkt. In elk hoofdstuk spreekt een specifiek dier, om je vertrouwen te geven in de natuurlijke wereld en om je vertrouwt te maken met jouw unieke vermogens. De natuur spreekt onophoudelijk en zegt je jouw natuur te volgen, zoals zij je dat influistert. Luister en wordt stil, zodat je haar muziek kunt ervaren en vreugde je tot dansen inspireert.

Daniël is een geboren verteller en zijn lezingen trekken heel wat volk. Zijn levensfilosofie spreekt veel mensen aan en doet hen nadenken over de keuzes die zij in het leven gemaakt hebben of nog moeten maken. De warmhartelijkheid van deze man  stemt je rustig, inspireert je en geeft je een gelukkig gevoel. De zoektocht naar een visioen is dan ook een boek voor iedereen die in deze wereld een beetje het Noorden kwijt is en graag bij de hand wordt genomen om de volgende stap te zetten.

Het is een alternatieve manier van denken, inspirerend en hoopgevend.

 

Voor dergelijke boeken is er altijd wel een plekje bij StoryLand, want zijn we allemaal af en toe niet op zoek naar wat houvast in het leven? Zouden we allemaal niet graag eens gegidst worden? Alvast van harte welkom Daniël.