Laura Silvano

 

Schrijven doet ze al sinds ze leerde om deftige zinnen te vormen. Al in haar jonge meisjesjaren wist ze met een kinderlijke pen en verrassende handigheid te toveren op papier. Toen al wist ze: “Ik wil later schrijfster worden!” Nu weet ze: “Ik ben altijd al die schrijfster geweest!”

In januari van het nieuwe jaar, wordt ze veertig. Door haar drie zonen van negentien, zeventien en bijna dertien voelt ze zich toch nog een jonge mama, maar tegelijk heeft ze ook het gevoel dat er al zoveel achter haar ligt, zoveel levenservaringen. Dat uit zich dan ook in haar schrijfsels.

Ze is geboren en getogen in het Genkse, maar sinds 2011 uitgeweken naar het sfeervolle, heuvelachtige Voeren. Hoewel ze zich nog steeds thuis voelt in Genk, is ze in Voeren toch wel écht thuisgekomen. Temidden van sfeervolle boerderijen met hun velden en vergezichten, afgewisseld door bossen met hun kronkelende paadjes tussen de schilderachtige heuvels en dalen, is ze nóg meer in verbinding geraakt met haar kern. Met wie ze wérkelijk is. Net dat zorgt voor een heldere stroming van inspiratie die haar naar ‘de pen doet grijpen’.

 

TotZinnenGebracht

De titel aan elkaar geschreven, zoals ze het zelf graag ziet, zet meteen de toon van haar bundel poëzie, en reflecteert de gevoeligheid waarmee Laura Silvano haar teksten weet neer te pennen.
Verwacht geen rijmelarij of moeilijke kronkels die je vaak in dit genre tegenkomt. Nee Laura’s poëzie is bevattelijk, geeft je een warm gevoel en doet je nadenken over het leven. Het dwingt je te pauzeren en breekt jouw dagelijkse stressvolle bezigheden om even innerlijk tot rust te komen.

Onderwerpen als verboden liefde, echtscheiding, zelfdoding…ze komen allen aan bod in deze bundel. Ondragelijke pijn is voelbaar in haar teksten, maar ook troost en positivisme kan je hieruit halen.

 

Ik ga ze laten dwarrelen

De lettertjes

Míjn lettertjes

En vallen ze dan geruisloos

Maar veelzeggend op het papier

Dan worden ze ook een beetje van jullie…

 

De teksten van Laura Silvano spreken je aan, zachtjes, zalvend, en met heel veel gevoel.

We zijn bij StoryLand maar wat blij dat ze ons heeft uitgekozen om te zorgen dat jullie weldra dit pareltje onder ogen zullen krijgen. Wij zullen het alvast met de beste zorgen omringen.

Hartelijk dank Laura en welkom bij StoryLand.