Sylvia Simons

Sylvia Simons is moeder en oma. Soms verblijft ze in Lier, maar het grootste deel van het jaar woont ze in Tanger (Marokko). Ook vertoeft ze graag in Jeruzalem, een stad in Israël, waar ze een bijzondere band mee heeft. Ze had al eerder verhalen geschreven voor zichzelf maar er nooit iets mee gedaan. Toch lijkt het alsof schrijven haar beter lukt dan praten, vindt ze van zichzelf. Nu geeft ze De Ommekeer uit via StoryLand.

 

De Ommekeer

Op de dag dat Ana begraven wordt vinden haar kinderen twee fotootjes van een onbekend meisje in haar brieventas. De enige die de gelijkenis ziet met hun moeder is Nina. Ze zwijgt maar ze begint te snuffelen in het leven van haar moeder. Ze vindt een schrift waarin Ana alles opgeschreven heeft waarover ze nooit gesproken heeft. Nina wordt plots geconfronteerd met het feit dat ze ergens in Israël een zus heeft en dat haar moeder geen natuurlijke dood gestorven is.

 

Sylvia heeft een vlotte schrijfstijl en haar spannende boek neemt de lezer mee vanaf de eerste bladzijde, alsof je in het verhaal gezogen wordt en alle exotische plaatsen die ze beschrijft ontdekt. Ze vertoont veel gelijkenis met Ana, het hoofd personage in het manuscript.

De Ommekeer is een juweeltje dat moest uitgegeven worden, en we zijn maar wat blij dat ze voor StoryLand gekozen heeft om dat te doen.