Veerle Landuyt

 

Veerle Landuyt is gehuwd en moeder van 3 kinderen. Ze heeft reeds 34 jaar haar eigen praktijk als logopediste waar ze enerzijds aan kinderen, maar anderzijds ook aan volwassenen en ouderen therapie geeft. Hierin komen articulatie- en taalproblemen aan bod, leerstoornissen en stemtherapie, slikstoornissen en communicatieproblemen na hersentrauma. Het werken omtrent ‘taal’ is dus dagelijkse kost voor haar.

Haar vrije tijd besteedt ze graag aan reizen, wandelen, lezen, creatief bezig zijn.
Het afgewerkt krijgen van deze eerste roman vergde wel wat tijd omdat ze enkel in vakantieperiodes tijd vrij kon maken om te schrijven. Ze heeft  heel veel plezier beleefd aan het bedenken van ‘Belles choses

 

 

Belles Choses

 

Toen we als uitgeverij het manuscript van Veerle toegestuurd kregen, waren we meteen verkocht. Veerle heeft een heel innemende schrijfstijl waardoor je als lezer meteen in het verhaal zit. Vanaf de eerste paragraaf gebeurt er wat. De zuiderse setting, de romance, het wordt allemaal zo mooi en filmisch beschreven alsof je er zelf bijstaat. Waarover gaat Belles Choses?

 

Cilia is een jonge, Vlaamse vrouw, die als bloembinder werkt in de zaak van mevrouw Diana, haar niet zo geliefde bazin. Het verhaal start wanneer Cilia de deur van de winkel afsluit, op de vooravond van de jaarlijkse vakantie van drie weken. In tegenstelling tot andere jaren gaat ze voor een weekje, alleen, op reis naar Muichéric, een dorp bij Carcassonne, Zuid-Frankrijk. Ze heeft er een gîte gehuurd op een kasteeldomein. Het kasteel, dat zich helaas in slechte staat bevindt, wordt bewoond door Pierre-Frédérique Morlaix, Frique voor de vrienden. Hij heeft het kasteel geërfd en tracht er terug een bewoonbare parel van te maken, af en toe geholpen door zijn neef Julien.
Cilia heeft het erg naar haar zin in het zuiden van Frankrijk. Ze komt in contact met een oude dame uit het dorp, Florence. Van het een komt het ander en Cilia spendeert de rest van haar week aan het schilderen van de voordeur en het raam van de oude dame. Als blijkt dat de gîte de volgende weken niet verhuurd is, besluit Cilia langer in Muichéric te blijven. Zo staat ze al gauw bij een tweede oude dame het houtwerk te schilderen. Wanneer ook de nieuwe apotheker, Mathieu, wel interesse heeft om haar diensten in te huren, moet Cilia hem echter teleurstellen. Haar vakantie loopt nu echt ten einde en ze keert terug naar België, tot grote spijt van Frique, die het gezelschap van Cilia erg op prijs kon stellen.

Dan gebeurt er iets waardoor Cilia moet beslissen of ze in België blijft of terugkeert naar Frankrijk. Welke keuze zal ze maken? Zal de romance met Frique een kans krijgen, of is er iemand anders die stokken in de wielen komt steken? Zal Frique zijn kasteel kunnen houden en hoe loopt de wijnoogst af?

 

Belles Choses is een feelgood roman, meeslepend en hartverwarmend. Er gebeurt heel wat in het verhaal en er zit vaart in, maar goed gedoseerd zodat je echt kan genieten van de beschreven landschappen, dorpjes en mensen. Dit boek is puur genieten.

 

We zijn maar wat blij dat Veerle voor StoryLand heeft gekozen om haar boek uit te brengen.

Van harte welkom, Veerle.