Elke Wambacq

Elke Wambacq is geen onbekende. Ze is CEO van Dinobusters, journaliste voor, onder meer,  De Tijd, ze geeft les aan de HOGENT, maar even opmerkelijk: Elke is criminoloog van achtergrond, en haalde een MBA in London.

Elke Wambacq is auteur van drie non-fictie boeken over change management en communicatie via haar bedrijf Dinobusters. “De Kantlijn” is haar eerste roman. Het werk zat al jaren in haar hoofd en met het overlijden van haar vader ontstond de drang om het eindelijk uit te schrijven. Met dit boek wil ze graag een creatief project opzetten met een inspirerende voorstelling en een radiouitzending om terug te flitsen in de jaren ’70 en ’80.

 

De Kantlijn

“De Kantlijn” neemt de lezer mee op een evocatieve reis door het leven van Jan, bijgenaamd Beethoven, een DJ die zich een weg baant door de complexe culturele en sociale weefsels van België tijdens de turbulente jaren ’70 en ’80. Het verhaal begint met een schrijnend moment in de toekomst waar hij dood aangetroffen wordt door zijn dochter. Ze start een zoektocht naar zijn verleden om de geheimen van het toenmalige nachtleven te ontdekken.
Vanuit de rebel in de jeugd van Jan, tot de verantwoordelijkheden die hij draagt als volwassene, en de uiteindelijke zoektocht naar een tweede kans, onthult “De Kantlijn” de lagen van een man die worstelt met zijn identiteit, ambities en hartstochten. De scènes wisselen van het vurige leven in nachtclubs tot intieme momenten van zelfreflectie, tot de uiteindelijke confrontatie met de vergankelijkheid van het leven.

“De Kantlijn” is een roman die de lezer niet alleen onderdompelt in een tijdperk waarin muziek en cultuur botsen, maar ook in de persoonlijke strijd van een man om zijn plaats in de wereld te vinden. Het is een verhaal dat de onzichtbare grenzen verkent die ons definiëren, de relaties die ons vormen en de eeuwige echo’s van de beslissingen die we nemen.

Gust De Coster was proeflezer van het boek en schreef:

“De Kantlijn is een zeer goed geschreven, meeslepend verhaal, zelfs filmisch. En voor zover wij ons kunnen herinneren: levensecht!”

Gust is de uitvinder van Belpop, is dj met o.a. Marcel Vanthilt en werkte voor verschillende radio en tv-stations. Je kunt hem op Wikipedia vinden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gust_De_Coster

Elke Wambacq heeft inderdaad een schrijfstijl die aangenaam leest en je meteen in het verhaal trekt.  We zijn maar wat blij dat zij voor Uitgeverij StoryLand koos om haar boek aan het lezerspubliek voor te stellen.

Welkom bij StoryLand Elke.