Ben Herman

 

Ben Herman, is 39 jaar en woont in Ekeren in het noorden van Antwerpen. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen, waaronder twee pubers die behoren tot de doelgroep voor zijn boek.
Hij is leerkracht in het lager onderwijs, meer bepaald, in het vijfde leerjaar. De laatste drie jaar heeft hij halftijds gewerkt, zodat hij voldoende vrije momenten had om opzoekingswerk te doen voor zijn boek en ook effectief aan zijn boek te schrijven.
Zijn interesses zijn sport (passief en actief) en cultuur.

 

Wanneer de zwaarden zwijgen

De vijftienjarige Lyse groeit samen met haar zusje, Katerina, zorgeloos op in het Kortrijk van 1302. Wanneer een verschrikkelijke gebeurtenis haar leven brutaal overhoop gooit, worden de twee gescheiden van elkaar. Samen met Pieter, een jongeman die ze op een dramatisch moment in haar nog jonge leven leert kennen, gaat ze op zoek naar haar kleine zus. Gedurende deze zoektocht geraken ze bevriend met Willem van Bonem en Pieter de Coninc. Door hen worden ze meegesleept in de ontluikende opstand in Vlaanderen. Kortrijk, Brugge, Gent… De Vlaamse middeleeuwse steden zijn rijk, groot en broeihaarden van verzet. Vinden ze Katerina terug in deze smeltkroes van geweld, vriendschap, liefde en verraad?

Het boek is een mix van een spannend, fictief verhaal enerzijds en een héél bekende historische gebeurtenis (en de periode ervoor) uit de Vlaamse geschiedenis anderzijds. Het fictieve gedeelte is spannend, vol emotie en meeslepend. Het historische gedeelte is na veel opzoekwerk zo correct en waarheidsgetrouw mogelijk weergegeven, zonder er een politieke boodschap aan te verbinden en zonder er te diep op in te willen gaan zodat het een historisch verslag of leerboek wordt. De verweving van deze twee is zo goed mogelijk uitgevoerd.
Het boek laat de jeugd op een ontspannende en leuke manier kennis maken met de belangrijkste slag uit onze geschiedenis en enkele bekende figuren uit die tijd.

Ben Herman heeft een aangename schrijfstijl. Het boek leest als een film en laat je niet meer los.

Van harte welkom bij StoryLand Ben.