Marcus Marc

Marcus Marc is het pseudoniem voor Marc Fastenaekels. Geboren in 1953 en sinds enige tijd woont hij in Cotignac in het zuiden van Frankrijk. Hij schreef reeds verscheidene boeken

Rougon en Route des Crêtes werken inspirerend. Waar moet je anders inspiratie halen? Kan een bepaalde omgeving omwille van zijn natuurlijke aantrekkingskracht inspirerend werken?

“Wanneer iemand me toevertrouwt dat hij maar één dag kan spenderen in onze buurt dan raad ik hem met overtuiging volgende bestemming aan: route des crêtes in La Palud sur Verdon, omwille van de uitzonderlijk mooie natuur, de oneindige vergezichten en de adembenemende kloven van de Gorges de Verdon. Bovendien kan je er met een beetje geluk gieren spotten.

Nagenieten kan je op het terras van het restaurant “La Terrasse” in het piepkleine dorpje Rougon met een lekker Belgisch biertje en een huisbereid gerecht. Daar is toen bij mij het idee ontstaan om mijn zevende boek in deze buurt te laten afspelen?”

 Rougon, is een vreedzaam dorp met een fascinerend uitzicht op de crêtes in het hallucinante gezelschap van gigantische roofvogels, gieren die voor een natuurlijke opkuis van de natuur zorgen.

 

Gieren getuigen

Gieren getuigen is zijn zevende boek. Waarover gaat het?

Mathieu Devedeleer en zijn vrouw Suzy komen na een lange autorit aan in hun vakantiebestemming in Cotignac. Met de komst van een baby lijkt niets hun geluk in de weg te staan. Dat de ouders van Jana Degrootte in de omgeving een villa huren, doorkruist de plannen van Mathieu. Ze is de leerlinge waarmee hij een kortstondige relatie had. Voor hem is dit volkomen verleden tijd, Jana denkt er anders over. Hij probeert rust te vinden in Rougon, een vredig dorpje langs de Gorges du Verdon. Hij heeft zich ingeschreven op een activiteit van Insolite Nature: gieren spotten. Voor Mathieu is het een raadsel dat ook Jana op die activiteit aanwezig is. Hoofdinspecteur Lotte Lievens die bij Lucas en Emma de rust van een vakantie opzoekt en het overlijden van haar vriendin een plaats probeert te geven, geeft die dag ook acte de présence. Niet alleen ongedisciplineerde snotapen zorgen voor het nodige animo in het anders zo rustige Rougon. De gieren drijven op een thermiek van raadselachtige gebeurtenissen hun leven en vakantie binnen.

Gier

 

Marcus Marc heeft een eigen schrijfstijl die veel aan de verbeelding van de lezer overlaat. Daardoor word je als lezer geprikkeld om zelf zaken, of gebeurtenissen, aan elkaar te knopen die de auteur mondjesmaat op je loslaat. Het verveelt dus geen moment. Dat alles zich in een min of meer exotische omgeving afspeelt maakt het des te boeiender.

We zijn dus maar wat blij dat we dit werk van hem mogen uitbrengen. Hartelijk dank Marc en welkom bij StoryLand.