De Boekuil in Mortsel is nu ook erkend boekhandel van StoryLand

De Boekuil bestaat sinds 1936, eerst in Borgerhout en sinds 1984 in Mortsel.

“We hebben zeer veel boeken in huis, ook minder courante boeken.” Zo vertelt Marc Zwijsen, en dat is te zien. Soms geeft de aanblik van de opgestapelde boeken een rommelige indruk, maar dat heeft een reden.  Enige tijd geleden konden ze een collectie van een boekenverzamelaar overkopen, maar veel van die boeken waren onverkoopbaar omdat ze in het Japans of Tsjechisch geschreven waren. Die werden dan opgestapeld en als decor gebruikt.

Letterlijk en figuurlijk stapels boeken

“Wat we zeker niet willen is een ‘cleane’ winkel met formica rekjes. Ik vind dat een boekhandel iets organisch moet hebben. De sfeer van onze boekhandel moet huiselijk zijn en we willen dat de mensen zich meteen op hun gemak voelen.”

Als je De Boekuil binnenstapt dan wordt je overdonderd door de gigantische hoeveelheid boeken, maar snel maakt die eerste indruk plaats voor het gevoel van avonturier te zijn en de gelegenheid te hebben boeken te ontdekken waarvan je het bestaan niet wist.  Dit is een plek om je onder te dompelen in de literatuur, en onverwacht weer buiten te stappen met dat ene speciale boekje waar je al zo lang op gehoopt had en hier gevonden hebt.

“De belangrijkste troef die we hebben is de nabijheid van de klant zoveel mogelijk uit te spelen. Door de persoonlijke sfeer, door een soort belevingswinkel te zijn.”

De Boekuil is inderdaad een gevestigde waarde in het straatbeeld van Mortsel en het is een hartverwarmende ervaring om op ontdekking te gaan in deze unieke boekenwereld die Marc en zijn broer Dirk hebben gecreëerd.

Nu gaan ze samenwerken met StoryLand en worden ze door ons een erkende boekhandel waar onze boeken netjes uitgestald zijn. De gebroeders Zwijsen zullen van een ruime dienstverlening kunnen genieten die geen enkele andere uitgeverij hun ooit heeft aangeboden en toch hun status van onafhankelijke boekhandel kunnen behouden.

We wensen hen van harte welkom bij StoryLand.