Christel Wauters alias Desmaretz

Christel Wauters is geboren te Gent in 1964.
Als auteur gebruikt ze het pseudoniem Desmaretz; Julienne Desmaretz was haar grootmoeder en haar meter. Haar jeugd bracht ze door te Waarloos, een gehucht van Kontich, maar sinds dertig jaar woont ze in het groene Sint-Antonius Zoersel. Ze werkt voor een financiële instelling, heeft een boeiende en gevarieerde job, met veel menselijke contacten. Uit deze contacten en uit de samenwerking met een team geweldige collega’s, put ze veel voldoening.
Schrijven heeft ze gedaan vanaf het moment dat ze in de lagere school haar eerste letters schoonschrift neerzette. Als kind zat ze graag in een hoekje schriften vol te pennen. Christel heeft een aantal pennenvrienden gehad uit verschillende landen, dagboeken opgesteld, verhalen gemaakt. Schrijven is een dagelijks ritueel.

“Lezen is nog een hobby, ik denk niet dat er een week eindigt zonder dat ik een boek uit lees.
Historische gebouwen vind ik heel sprekend, ik doe graag research over de functie ervan doorheen de tijd, de mensen die er woonden. Onbewust maken oude panden altijd een centraal deel van mijn verhalen uit.”

Wandelen in de natuur vindt ze heel ontspannend, vooral wanneer de weg langs een gebouw met een geschiedenis leidt. Liefst wandelt ze in het bos rond de abdij van Westmalle. Ze houdt dan ook erg van de stilte. Daarnaast fietst ze graag samen met haar man, zowel met de stadsfiets als met de koersfiets. Belangrijk in haar leven zijn eenvoud en schoonheid, woorden die voor mij synoniemen zijn. Haar twee kinderen zijn inmiddels volwassen en nu wenst ze graag haar eerste passie waar te maken: een boek uitbrengen.

 

Twee Spiegels – Brieven van Leandra

Waarover gaat het boek?

Amélie trekt zich graag terug op zolder, en creëert een wereld tussen de boeken die daar een rustplaats vinden.  Ze stuit op een boek, geschreven door Leandra Vandeven, dat nog aan haar moeder toebehoorde en waar ze haar hart in verliest.  Op onverklaarbare wijze vertoont het boek op een dag een witte vlek.  Om dit fenomeen te onderzoeken trekt Amélie naar antiquariaat ‘t Boeksken, waar ze kennis maakt met de eigenaar Aaron.  Met zijn hulp vindt ze meer werken van de raadselachtige auteur Leandra Vandeven, waarvan ieder spoor op een bepaald moment ophoudt.  Ze is geïntrigeerd door de geheimzinnige schrijfster en duikt in haar verleden.  Tijdens die zoektocht ontdekt ze dat er een band bestaat tussen gravin Noémy de Borrelin en Leandra Vandeven, dat de personages berusten op mensen van vlees en bloed.  Ze doet er alles aan om de zwijgzaamheid van de gravin te doorbreken, en ontdekt het bestaan van het zigeunermeisje Pepa. Na een hele zoektocht die haar doorheen Spanje leidt tot in het hart van de zigeunergemeenschap ontmoet Amélie de mooie Pepa, en ontdekt het vreselijke geheim van Leandra en Noémy