CHRIS CRAPS


Chris Craps (°1960, Antwerpen) studeerde biologie, afdeling dierkunde, en audiovisuele communicatie aan de Katholieke Universiteit van Leuven en journalistiek in Brussel.

Na zijn studies volgde hij scenarioworkshops onder leiding van Frank Daniel en nam hij deel aan de Story-klassen van Robert McKee.

Begin jaren 90 legde Chris zich toe op journalistiek. Chris werkte voor Canal +, Radio 2, TV-Ekspres, Het Laatste Nieuws en Metro. Sinds 1994 verzorgt hij de filmpagina’s voor Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg en volgt hij de festivals van Deauville, Berlijn en Cannes.

Chris maakte vanaf 1998 ook naam als scenarist. Samen met Jean-Claude Van Rijckeghem schreef hij de langspeelfilmscripts voor onder meer ‘De Bal’, ‘Science Fiction’, ‘Meisjes’, ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en ‘Koning van Katoren’. Verder gaf hij een intense UNICEF-workshop filmanalyse in Bishkek, Kyrgizstan en schreef hij ‘De Geheimen van de Cinema’, een studieboek over narratieve structuren en subtext.

Gedurende zijn carrière van 30 jaar interviewde Chris onder meer Sean Connery, Ben Kingsley, Buzz Aldrin, George Clooney, Meryl Streep, Al Gore, Sarah Ferguson, Brad Pitt, Angelina Jolie, Hugo Claus, Steven Spielberg, George Lucas, Brian De Palma, Rod Steiger, Christopher Lee, Christian Bale, Daniel Craig, James Elroy, Christopher Nolan, Lara Fabian, Russell Crowe, Jacques Vergès, Charles Aznavour, Eric Cantona, Francis Ford Coppola, Anthony Perkins, Harrison Ford, Nick Cave, Robert Downey jr., Kate Bush, Leonardo DiCaprio, James Cameron, Helen Mirren, Ridley Scott, Robert Duvall, David Lynch e.a.

 


 

 

Chris Craps bij StoryLand

Chris Craps kiest voor StoryLand

In zijn dertigjarige carrière als filmjournalist heeft Chris Craps heel veel bekende Hollywoodsterren geïnterviewd. Zijn ervaringen schreef hij neer in het boek: “Ik ben het die hier de vragen stelt”.Het is is een leuk boek voor elke filmliefhebber, maar een ‘must’ voor elke student journalistiek.

Boeken


 

Ik ben het die hier de vragen stelt - Chris Craps

Ik ben het die hier de vragen stelt

Ik ben het die hier de vragen stelt bevat opvallende en soms grappige gespreken met bekende en minder bekende filmacteurs en actrices, inspirerende quotes en oneliners, dit boek van Chris Craps gaat over humor in de filmjournalistiek. Een absolute aanrader.