IK BEN HET DIE HIER DE VRAGEN STELT

CHRIS CRAPS

Ik ben het die hier de vragen stelt​

Hoe verloopt een interview met een grote filmster of regisseur? Zijn die gesprekken exclusief? Wat valt er zoal te beleven op een persconferentie met Robin Williams?  Zijn al die beroemdheden kletsgrage schatjes? Welke grappige verhalen worden er zoal verteld over John Wayne en Jack Nicholson? Hoe slopend is het filmfestival van Cannes voor een journalist?  Chris Craps interviewde in 30 jaar honderden beroemdheden op festivals en junkets en geeft een antwoord op die vragen. Hij grasduinde in zijn geheugen en noteerde de grappigste momenten, de merkwaardigste verhalen en de meest memorabele situaties. Met ‘a little help from his friends’ schildert hij een kluchtige en zeer persoonlijke mozaïek van de filmwereld en het beroep van filmjournalist dat er na corona helemaal anders zal uitzien.  Je komt bovendien te weten of Erik Van Looy Cindy Crawford en Sylvester Stallone echt kuste, wat Dustin Hoffman met struisvogels te maken heeft, hoe stipt Russell Crowe wel is en of Bill Shakespeare van flauwe grapjes houdt. Bevat eveneens ervaringen en leuke anekdotes van Erik Van Looy en Jan Verheyen over dit onderwerp.

“Ik ben het die hier de vragen stelt” is een leuk boek voor elke filmliefhebber, maar een ‘must’ voor elke student journalistiek. Lees tussen de regels hoe je de sterren moet benaderen en ook wat je beter niet doet. Krijg inzage in de karakters van talrijke bekende gezichten, maar vooral geniet van de bekende oneliners en leukste fragmenten uit vele interviews. Dit boek is puur genieten.

 

CHRIS CRAPS

Chris Craps studeerde biologie, audiovisuele communicatie en journalistiek. Na zijn studies volgde hij scenarioworkshops onder leiding van Frank Daniel. Hij ging aan de slag bij de Radionieuwsdienst van Concentra, om vervolgens fulltime filmjournalist te worden bij Het Belang van Limburg. Zo kwam hij in contact met de grote en minder grote sterren van het witte doek.

Aantal blz: 284
Vorm: paperback
ISBN: 9781913980085
PRIJS €19,80