De boeiende carrière van Chris Craps

Hij studeerde biologie en audiovisuele communicatie aan de KU Leuven en Journalistiek in Brussel. Hij schreef ook scenario’s voor films als: ‘De Bal’, ‘Science Fiction’, ‘Meisjes’, ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en ‘Koning van Katoren’ en werkte als journalist-interviewer voor Canal +, Radio 2, TV-Ekspres, Het Laatste Nieuws en Metro. Sinds 1994 verzorgt hij de filmpagina’s voor GVA en HBVL en volgt hij de grote festivals. Hoewel hij zelden zelf in beeld kwam is Chris Craps geen onbekende. Hij interviewde heel wat Hollywood sterren en kent bijna alles over het reilen en zeilen in de filmwereld. Dat resulteerde in zijn eerste boek: ‘De Geheimen van de Cinema’.

Gedurende zijn carrière van 30 jaar interviewde Chris onder meer Sean Connery, Ben Kingsley, Buzz Aldrin, George Clooney, Meryl Streep, Al Gore, Sarah Ferguson, Brad Pitt, Angelina Jolie, Hugo Claus, Steven Spielberg, George Lucas, Brian De Palma, Rod Steiger, Christopher Lee, Christian Bale, Daniel Craig, James Elroy, Christopher Nolan, Lara Fabian, Russell Crowe, Jacques Vergès, Charles Aznavour, Eric Cantona, Francis Ford Coppola, Anthony Perkins, Harrison Ford, Nick Cave, Robert Downey jr., Kate Bush, Leonardo DiCaprio, James Cameron, Helen Mirren, Ridley Scott, Robert Duvall, David Lynch e.a.

 

“Ik ben het die hier de vragen stelt”

Nu heeft Chris Craps een nieuw boek klaar: “Ik ben het die hier de vragen stelt”.  Het is een ‘fun book’ over het einde van een tijdperk – de filmjournalistiek zoals ze ooit was, is nu morsdood. Het is een verzameling van anekdotes, grappige quotes, sappige en merkwaardige verhalen, maffe interviews en festivalverslagen. Een deel komt uit eigen ervaringen, maar collega’s hebben ook een bijdrage geleverd: Erik Van Looy vertelt alles over zijn interviews voor De Laatste Show en ook Jan Verheyen vertelt erin over zijn ervaringen.

“Ik ben het die hier de vragen stelt” is een leuk boek voor elke filmliefhebber, maar een ‘must’ voor elke student journalistiek. Leer tussen de regels hoe je de sterren moet benaderen en vooral wat je beter niet doet. Krijg inzage in de karakters van talrijke bekende gezichten, maar vooral geniet van de bekende oneliners en leukste fragmenten uit vele interviews. Dit boek is puur genieten.

Natuurlijk zijn we maar wat blij dat Chris voor StoryLand heeft gekozen om dit boek uit te brengen. Samen met hem gaan we werken om van dit boek een succesverhaal te maken