Jeroen Follens

Gedurende enkele jaren was Jeroen Follens gids in het archeologisch museum in Velzeke (Zottegem/België), in het Museum aan de Stroom (MAS) in Antwerpen en in zijn thuisgemeente(n) Bazel en Rupelmonde (bij Antwerpen). Jeroen is dus een ervaren verteller en schrijver.

Jeroen Follens is cultuurwetenschapper en volgde tevens een lerarenopleiding. Momenteel werkt hij in de hulpverleningssector. In die hoedanigheid helpt hij mensen die een hersenaandoening kregen. Hij was ook werkzaam in de penitentiaire psychiatrie.
De gevallen die hij daar te zien kreeg inspireerden hem om een boek te schrijven: De Treurwilg.

 

“De Treurwilg”, een psychologisch drama van Jeroen Follens

De Treurwilg is het dramatisch verhaal Ludovic Vervloesem. Jeroen heeft zijn verhaal neergeschreven, op basis van gesprekken met personen die hem hebben gekend, alsook met behulp van enkele officiële documenten die hem ter inzage werden overhandigd.  Sommigen zouden Ludovic een genie noemen. Hij weet haast over alles mee te praten, goed onderbouwd en met de precisie van een encyclopedie.  Daardoor overtroeft hij ook al zijn vrienden wat hem niet in dank wordt afgenomen. Ludo heeft het moeilijk om vrienden te maken en te houden. Hij wordt als een psychiatrisch geval beschouwd en glijdt stillaan weg in zijn eigen wereld.
Het boek krijgt daardoor een sombere ondertoon. Dit zal je begrijpen als je weet dat Jeroen Follens, de auteur, enorme waardering heeft voor Russische en andere Oost-Europese schrijvers die uitblinken in dit genre. Het is alsof je een film noir ziet. Maar niet alles is donker, ook in dit boek komen tedere en hoopvolle scenes voor.  Toch is “De Treurwilg” een aangrijpend verhaal met een verrassend einde. Drama van de bovenste plank dus, en dankzij Uitgeverij StoryLand weldra verkrijgbaar voor de liefhebbers van dit genre.

We heten Jeroen van harte welkom bij StoryLand